Ankara’nın Polatlı ilçesinde besiciler, Türkiye Ziraat Odaları Birliğine (TZOB) tepki gösterdi. TZOB’un hayvancılığa verdiği bir desteğin olmadığını, varsa da kendilerinin hiçbir şey görmediğini belirten Ankaralı besiciler, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’dan hayvancılığa sahip çıkmasını istediler.

Polatlı’da besicilikle uğraşan Süleyman Taner, "Benim 400 küçükbaş, 200 büyükbaş hayvanım bulunmaktadır. Biz yeni bakanımızdan hayvancılığa sahip çıkmasını bekliyoruz. Hayvancılıkla ilgili TZOB’un bize sunduğu hiçbir destek yok. Sayın bakanımız geçtiğimiz günlerde Polatlı’ya geldi. Burada yaptığı konuşmada ’ben üreten çiftçinin alnından öperim’ dedi. Bizler de hem tarımda hem de hayvancılıkta Türkiye’ye büyük katkılar sunuyoruz. Bizim TZOB başkanı hayvancılıkla ilgili ne ’ithale dur’ demiştir ne de yüzde 40’lık gümrük vergisini düşürme adına bir adım atabilmiştir. Üretici bundan elbette etkilenecektir. Çünkü bu ithalatla pazarını kaybedecektir. Yıllardır hayvan yemi gibi girdi fiyatları ile mücadele ediyoruz. Bizim Avrupa çiftçisi ile mücadele edecek gücümüz yok" diyerek tepkilerini dile getirdi.

Besiciler Bakan Fakıbaba’dan umutlu

Hakan Tek adlı başka bir besici ise, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba’dan umutlu olduklarını belirterek, "Bakınız burası hayvan pazarı hal öyle ki Türkiye’nin en ucuz hayvan pazarı fiyatlara baktığınızda Polatlı ama ne yazık ki bugün pazarda hiç kimse yok neredeyse. Biz yanımızda TZOB’u göremiyoruz. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın sesimizi duymasını istiyoruz. Fiyatlar birbirini tutmuyor. Ottan tutun arpaya kadar her şey pahalıdır. Bu yüzden işlerimiz durgun, hayvan pazarında hareketlilik yok. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımızdan bir ricada bulunuyoruz, bu konuya, hayvancılığa bir el atsınlar. İnsanlar perişan olmasın" dedi.