Kentin dört bir yanına spor tesisleri kazandıran Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin, Tevfik Lav Spor Tesisinde yapımına başladığı inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. Yürütülen çalışmaları inceleyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, yapılan tesislerin Manisa gençliğine yönelik olduğunu belirterek amaçlarının gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak tutulmasına ve spor ahlakıyla yetişmesine katkı sağlamak olduğunu vurguladı.

Çocukların ve gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak tutulması ve spor ahlakıyla yetişmesi amacıyla spor tesisleri noktasında önemli adımlar atan Manisa Büyükşehir Belediyesi Tevfik Lav Spor Tesisleri’nin bulunduğu alana modern bir spor tesisi kazandırıyor. Bu kapsamda ilk olarak zaman içerisinde yıpranan ve artık yetersiz durumda olan Tevfik Lav Spor Tesisleri yıkıldı. Ardından mevcut alanda inşaat çalışmasına başlandı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, daire başkanları, Manisa Büyükşehir Belediyespor Başkanı Mevlüt Aktan, yönetim kurulu üyeleri ve Manisa Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Levent Devrim ile birlikte yürütülen çalışmaları inceleyerek yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.

Modern tesis yükseliyor

Yaklaşık 3 bin 675 metrekare alanda yürütülen çalışmaların ardından Tevfik Lav Spor Tesisleri’nin modern bir tesis haline geleceğini belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Mevcut Tevfik Lav tesisleri yıllar önce yapılmıştı. Buraya yeni bir proje hazırladık. Şuanda inşaat çalışmaları devam ediyor. Müteahhitten aldığımız bilgiye göre Ağustos ayı içerisinde inşallah burası da tamamlanacak. 16 oda yer alacak olan tesiste voleybol ve basketbol branşında 32 sporcumuz faydalanabilecek. Yemekhaneleri, yatakhaneleri yer alan tesiste bir de sporcularımız için kapalı bir antrenman salonu yapıyoruz. Bunun yanı sıra Manisa Büyükşehir Belediyespor kulübünün alt yapı sporcularının maçlarını oynayabileceği nizami bir saha ve tribün de yer alacak. Yapılan tesisler tamamen Manisa gençliğine, sporuna yönelik. Bu tesislerde her geçen gün üzerine koyarak önemli başarı elden Manisa Büyükşehir Belediyepsor çatısı altında sporcu kardeşlerimiz yetişecektir. Bu modern tesisler gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak tutulmasına ve spor ahlakıyla yetişmesine katkı sağlayacaktır. İnşallah bu yazın ortasında tesisimizin açılışını yaparız” dedi.