Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde Uluslararası Taekwondo Antrenörü Volkan Sersan nezaretinde çalışmalarını sürdüren Taekwondocu sporcuları 2017 yılının son kuşak sınavını başarı ile bitirdi.

Türkiye Taekwondo Federasyonu tarafından yayınlanan gıp / dan sınavı talimatı gereği spor kulüpleri ve gerekli yetkiye haiz antrenörler tarafından yılda 3 kez gerçekleştirilen sınava 34 sporcu katıldı.

Ayvalık’ta11 yıldır Taekwondo eğitimi , Uluslararası ve Ulusal şampiyonalarda birçok şampiyon ve başarılı sporcular yetiştirmesiyle tanınan Volkan Sersan nezaretinde çalışmalarını sürdüren sporcuların sınavını Balıkesir bölgesi Antrenörlerinden Serkan Erkekoğlu ve Gürkan Abdullah Sarı gerçekleştirdi.

Sınavda öğrenmiş oldukları temel teknik, poomse, ellik çalışması, müsabaka ve genel kültür alanında teste tabi tutulan sporcular bir üst kuşağa geçebilmek için mücadele verdi. Velilerinde yalnız bırakmadığı sporcuların heyecanı ve mücadele azmi görülmeye değer olarak nitelendirildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Antrenör Volkan Sersan, Taekwondo sporunun kültürümüzle özdeş, disipline dayalı ve Olimpiyat oyunlarının içinde yer alan bir spor branşı olduğunu belirterek,”Son yıllarda Taekwondo sporunda Olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonalarında alınan başarılar ile bütün Dünya’ya İstiklal Marşımızı ezberleterek, bayrağımızı defalarca göndere çekmeyi başardık. Bu başarılarımız da artarak sürecektir” dedi.

Ayvalık ‘ta yaklaşık 60 sporcu ile çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Volkan Sersan, özellikle kız çocuklarının spora yönlendirilmesi gerekli olduğunu belirterek bütün çocukları spor yapmaya davet etmeyi de ihmal etmedi.