BENGİ Projesi Değerler Teması kapsamında, Edremit Anadolu Lisesi (EAL) ‘EAL Şehitlerine Gidiyor’ sloganıyla Ankara, Eskişehir-Söğüt’e gezi düzenledi.

90 öğrenci 5 öğretmen ile düzenlenen Ankara Eskişehir-Söğüt gezisi, 15 Temmuz’da bombalanan onlarca şehit verilen Özel Harekat Daire başkanlığının taziye ziyareti ile başladı. Daire başkanlığına çiçek takdiminden sonra şehitlerimizden geriye kalan eşyaların sergilendiği müze gezildi.

Ardından ise Atatürk’ün Ebedi İstirahatgahı Anıtkabir’e gidilerek, askerlerin eşliğinde, mozoleye yerleştirilen çelenk töreninin ardından saygı duruşunda bulundu. Burada Anıtkabir Özel Defteri ise okul müdürü Özgür Yenigökçe tarafından imzalandı. Defterde Atamıza olan minnet duyguları ifade edildi. Sonrasında bir grup öğrenci ile TBMM gidilerek 15 Temmuz’da bombalanan yerler, Balıkesir milletvekili Mahmut Poyrazlı ile gezilirken diğer milletvekilimiz Kasım Bostan’da 15 Temmuz’da yaşanan olaylar ile ilgili öğrencileri bilgilendirdi. Gezi Ankara Hacettepe Üniversitesi’nin gezilmesinden sonra Eskişehir Anadolu Üniversitesini ve akabinde Sazova Parkı’nın gezilmesi ile devam etti.

Gezi dönüşünde Osmanlı İmparatorluğu’nun kurucusu Osman Bey’in babası Ertuğrul Gazi türbesi ziyaret edildi. Okul öğrencileri burada özel devir teslim töreni düzenledi. Türbede dua ettiler.

Okul Müdürü Özgür Yenigökçe, ‘Bu gezi ile öğrencilerimize hem tarih bilincini, hem 15 Temmuz hain darbe girişiminin nasıl vatanımıza karşı yapıldığını anlatmaya çalıştık. 29 Ekim haftası olması nedeniyle Cumhuriyetimizin kurucusu M.Kemal Atatürk’ü ziyaret ettik. Öğrencilerimize Atatürk’ün çok önemli sözünü hatırlattık. ’Geçmişini bilmeyen geleceğine yön veremez’ bunlardan sadece bir tanesidir. Öğrencilerimizin ilgisi ile mutlu olduk"