Samsun Medya Grubu'na bağlı Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına konuşan vatandaşlar, "Trafik cezalarını yeterli buluyor musunuz?" sorusuna cevap verdi. Vatandaşların büyük çoğunluğu  trafik cezalarının yetersiz olduğunu belirterek, en güzel cezanın tarfikten men etmek olduğunu dile getirdi. 

MEN ETMEK LAZIM
Mustafa PAMUK: Trafik cezalarında  6 bin TL'ye kadar ceza var ama yine de yeterli olmuyor. Çünkü parası olan ödüyor ve yine yapacağını yapıyor. Bence tamamen kurallara uymayanları trafikten men etmek ya da güzel bir eğitim vermek gerekiyor. 

HAPİS CEZASI VERİLSİN 
Halit KELEŞ: Bence yetersiz. Çünkü cezaların caydırıcı olduğunu ve düzenlemenin yeterli olduğunu düşünmüyorum. Kırmızı ışıkta geçen bir sürücü hayatınıza mal olabiliyor. Bazense alkollü araç kullanıyorlar. Zenginler cezaları parayla ödüyor. Bence özellikle ciddi olaylarda hapis cezası verilebilir. 

YETERLİ DEĞİL 
Faruk ASLAN: Bence cezalar yeterli değil. Mesela otogardan çıkan otobüsler o kadar süratli hareket ediyorlar ki insan korkuyor. Bu nedenle ben cezaların caydırıcı olduğunu düşünmüyorum. İleriye dönük kanun düzenlemesi veya karayolları düzenlemesi olmalı.   

CAYDIRICI OLMALI
Necati EKİCİ: Yanlış hatırlamıyorsam trafik kurallarına uymayanlara en son zam yapıldı. Bu zamla birlikte cezaları yeterli buluyorum. Sadece insanların yüzde 5'inin uymadığı kurallar nedeniyle şehrin bazı yerlerinde engeller dolduruluyor. Ben kurallara uyuyorum ama uymayanlar yüzünden ben de o engellerden geçmek zorunda kalıyorum. 

CEZALAR FAZLA 
Namık KILIÇKAN: Ülkenin ekonomik sıkıntısı sebebiyle trafik cezaları ödenirken zorluk yaşanıyor. O yüzden ben cezaları yeterli buluyorum. Hatta cezalar fazla bile diyebilirim. Evet, kurallara uyulmadığı için ceza veriliyor biliyorum ama yinede fazla verildiğini düşünüyorum.  

BÖYLE KALSIN 
Hamit GÜR: Bence cezalar yeterli. Çünkü günümüzde insanların kazançlarına göre cezalar fazla geliyor. Dolayısıyla cezalar yeterli diyebiliriz. Biraz da suçun işlenmesine göre cezalar değişiyor. Ayda bir kişinin 250 lira ceza ödemesi caydırır. Çünkü ev ekonomisini etkiliyor. Bana göre böyle kalmalı. 

EN AZ BİN LİRA CEZA 
Atakan SAYAR: Gereğinden fazla ceza verildiğini düşünüyorum. Zaten ceza vermek için bekliyorlar. Bu sebeple cezaların caydırıcı ve yeterli olduğunu düşünüyorum. Cezalar bin liradan aşağı gelmiyor. Herkes dikkat etmeye çalışıyor. 

HAKSIZLIK YAPILIYOR 
Mustafa Can GÖKÇE: Bence çok fazla, abartılı cezalar veriliyor. İnsanlara bu yoklukta, işsizlikte haksızlık yapılıyor. Kurallara uyulmadığı için ceza veriliyor ama yine de çok fazla olduğu için bir düzenle yapılıp, düşürülmesi gerektiğini düşünüyorum. 

CAN YAKICI
Oğuzhan KOCAMAN: Cezalar çok yüksek kesiliyor. Bazen öyle bir an geliyor ki kurallara uymamak zorunda kalabiliyoruz. Dolayısıyla ceza geliyor ve ödemek zorunda oluyoruz. Can yakıcı ve sıkıntılı oluyor. Cezaların biraz düşürülmesi lazım. 

ÖDEME GÜÇLÜK
Ercan BULUT: Önemli olan trafik cezalarını koymanın gerektiği düzendir. Çünkü ülkemizde yeterince yol, otopark ve sosyal alan yok. İnsanlar kaldırımlara park ediyor. Yani bir sosyal düzensizlik mevcut . Bu sorunun bir çözümü olduğunu düşünmüyorum. Sosyal projelerle toplumun bilinçlendirilmesi gerekiyor. 

Hande ONAT,  Ekrem ASLAN