Bu yıl 6-8 Ekim tarihlerinde Bodrum’da düzenlenecek olan 6. Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası’nın tanıtım toplantısı yapıldı.

İstanbul’da bir otelde gerçekleştirilen basın toplantısına Aquamasters Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Demirel, sponsor firmaların yöneticileri ve Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı (Koruncuk) Yönetim Kurulu Üyesi Cem Yurtbay katıldı.

Bodrum’un ilk defa ev sahipliği yapacağı Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası’na bu yıl ile birlikte 6 sene içinde toplam 7 bin sporcunun katılmış olacağını söyleyen Aquamasters Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Demirel, "Son derece önem verdiğimiz büyük ve kapsamlı bir proje. Geçtiğimiz yıllar itibariyle Akdeniz’e kıyısı olan ülkeler içinde en kapsamlı yarış. Bu sene ile birlikte 6 yıl içinde toplam 7 bin sporcu bu yarışa iştirak etmiş olacak" diye konuştu.

30’a yakın ülkeden katılımcının Türkiye’ye geleceğini belirten Demirel, "Bu önemli spor etkinliği ülkemizin spor turizmine de büyük katkı sağlıyor. Otuza yakın ülkeden katılımcı ülkemize geliyor. Bu organizasyonu sosyal sorumluluk olarak görüyoruz. Yüzde kırka yaknı kadın sporcu katılımımız var. Bu aynı zamanda Akdeniz’deki en yüksek kadın sporcu katılımının olduğu bir şampiyonadır" şeklinde konuştu.

Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası’na sponsor olan firmaların yetkilileri de böyle bir organizasyona katkıda bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, yarışmacılara başarılar diledi.

Şampiyonanın ilk gününde ise dolunayda açık su yüzme maratonu gerçekleştirilecek.