Samsun Medya Grubu'na bağlı Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına konuşan vatandaşlar, "Türkiye’deki siyaseti nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusunu yanıtladı.

ANLAŞMALILAR
Yakup YAZICI: Türkiye'de yapılan siyasetin çok karışık olduğunu düşünüyorum. Herkesin birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi gerekir. Ayrıca herkes kendi tarafı için mücadele etmemeli, ortak bir şekilde anlaşılmalı ve taraflar birbirini kabullenmeli.  

BİRLİK İÇİNDE OLMALILAR
Ayşe ATAY: Herkes birbirini çekiştiriyor, bu yüzden Türkiye'de siyaseti hiç beğenmiyorum. Eğer gerçek anlamda bir siyaset olacaksa birlik içinde olduklarını göstermeliler. Ama bakıldığı zaman herkes şu an koltuk derdinde, ne kadar birlik olabilir bilemiyorum. 

BİR OLALIM
Emrah BALOĞLU: Türkiye’de siyasette kutuplaşma olduğunu düşünüyorum. Bu kutuplaşmanın bir an önce gitmesi gerekiyor. Çünkü ülkemizin şartlarının iyi olmadığını görüyoruz. Bizim o yüzden birlik beraberlik içinde olmamız gerekiyor. Çünkü kutuplaşmanın bu vatana hiçbir faydası olmayacağını düşünüyorum. 

SIKINTI YOK
Fazlı YILDIRIM: Türkiye'de yapılan siyasette hiçbir sıkıntının olmadığını, her şeyin yolunda olduğunu düşünüyorum. Şükürler olsun Türkiye hiçbir darbe almadan yerinde duruyor. Ekonomik durumumuz da yavaş yavaş düzelmeye doğru gidiyor. Böyle giderse her şey daha güzel olacak. 

BAĞIMSIZ OLMALI 
Ali ÇAMOĞLU: Türkiye'de siyaset denilen bir şey yok. Kimsenin bir hükmü bulunmuyor. Parlamenter sistemin kaldırılması yanlıştı. Parlamenter sistem geri getirilerek, güçlendirilmeli ve cumhurbaşkanı tam bağımsız olmalıdır.

PARLAMENTER SİSTEM GELMELİ
Sabri AĞIRLAR: Türkiye'deki siyaset tek adam rejimi olarak devam ediyor. Mevcut sistem ile ülkenin durumu ortada. Mutlaka bu sistem değişilmeli ve parlamenter sisteme geri dönülmeli.

MEMNUN DEĞİLİM
Şerif KESKİNOĞLU: Türkiye’de siyasette sürekli tartışma ve kavga var. Siyasetçilerin daha şeffaf mütevazı ve bilgili olmaları gerekirken, onlar tam tersini yapıyor. Ben bu yüzden hiç memnun değilim.

DÜZELMELİ
Mustafa ATMACA: Türkiye’de siyaset berbat diyebilirim. Çünkü ülkemizin siyasi durumu karışık olması ekonomiyi olumsuz etkiliyor. Yapılan bu zamların geri alınması ve normale dönmesi için ülkemizdeki siyasi durumun düzelmesi gerekiyor. 

ÇÖZÜM BULUNMALI
Hüseyin KARA: Ben 1994 yılından beri oyumu cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a verdim, bu yıl da verdim ama artık vermek istemiyorum.  Suriyeliler geldikten sonra ülkemizin her şeyi karıştı. Suriyeliler yüzünden AK Parti'nin oy kaybettiğini düşünüyorum. Bunun için bir çözüm bulunması gerekiyor. 

Ebru ÖZTÜRK, Uğur ATICI