Muratpaşa Belediyesi, iş bulmadan tayin ve nakle, sağlık yardımından muafiyet ve indirimlere engellilerin gündelik yaşamda karşılaşabilecekleri sorunlarla, çözüm yollarını gösteren ‘Engelsiz Yaşam Rehberi’ hazırladı.

Küçük boy 80 sayfalık rehber 10 ayrı bölümden oluşuyor. İş bulmadan, tayin ve nakle, eğitim ve rehabilitasyondan sağlık yardımına, engelli bireylerin sahip olduğu muafiyet ve indirimlere engellilerin gündelik yaşamda karşılaşabilecekleri sorunlar karşısında çözüm yollarını gösteren ‘Engelsiz Yaşam Rehberi’nin son bölümü Muratpaşa Belediyesi’nin engelli hizmetlerine ayrıldı. Rehber ilk etapta 5 bin adet basıldı.

Kaynak çalışma

Başkan Uysal, ‘Engelsiz Yaşam Rehberi’nin engelli bireylerin fırsat eşitsizliğinden kaynaklanan sorunları aşabilmeleri, eğitim, ulaşım, sağlık ve sosyal güvenlik gibi konulardaki haklarını hatırlattığı kaynak bir çalışma olarak ortaya çıktığını söyledi.

El ele aşarız

Engelsiz bir yaşam ideali konusundan farkındalığın gelişmesi için atılan her adımın ve girişimin çok önemli ve değerli olduğunu dile getiren Başkan Uysal, Muratpaşa Belediyesi olarak engelli bireylerini yaşam standardını yükseltmeyi ilke edindiklerini söyledi. Başkan Uysal, “Bizler, engelli komşularımızın daha rahat yaşayabileceği bir dünya, erişilebilir - ulaşılabilir bir kent için çalışıyor, kendilerine inanıldığı ve fırsat verildiğinde ne kadar başarılı ve üretken olabildiklerini herkese göstermelerini istiyoruz. Biz sorunları ve engelleri el ele, omuz omza birlikte aşarız” dedi.