CHP) Adana Milletvekili, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Üyesi Zülfikar İnönü Tümer, Adana’nın doğu ve batısını birbirine bağlayacak banliyö tren hattının bu bölgelerde yaşayan vatandaşları ve iş dünyasını rahatlatacağını vurguladı.

Devlet Demiryolları (DDY) Bölge Müdürü Oğuz Saygılı’yı ziyaret eden Tümer, Adana’nın doğu ve batısını birbirine bağlayabilecek banliyö hattına olan ihtiyacını dile getirdi. Adana’nın gelişimi ve nüfus oranının göz önüne alınarak hareket edilmesi gerektiğini kaydeden Tümer, “Banliyö treni Adana için çok önemli. Kent trafiğinin içinden çıkmaz bir hal aldığı da göz önüne alınarak bu hattın Adana’ya kazandırılması kaçınılmaz görünüyor. Hızlı ve güvenli bir sistem olan banliyö konusunda Adana’nın tüm altyapısı hazırdır. Günlük ev ve işyeri yolculuğunu sağlayan banliyö trenleri kentlerin içi ile dışındaki yerleşim ve iş yerleri arası yolculuğu sağlayan hızlı ve güvenilir sistemlerin başında gelir. Özellikle nüfusu kalabalıklaşan Adana’da dışarıdan merkeze ve merkezden dışarıya seyahat sıklığı olan yerleşimler için yarar sağlayacağı kesindir. Amaç vatandaşlarımızın rahatlığına yönelik çalışmaların hayata geçirilmesi olmalıdır” diye konuştu.

Adana’nın demiryolu parkurunun banliyö için yeterli olduğuna dikkat çeken DDY Bölge Müdürü Oğuz Saygılı ise, “Bu yönde bir karar alınırsa biz rahatlıkla çalışmayı başlatabiliriz” dedi.

Adana ve Mersin’i birbirine bağlayan hızlı tren çalışmasının belediyelerle koordineli bir şekilde aralıksız sürdüğünü hatırlatan Saygılı, sistemin 2020 yılında tam kapasite devreye gireceğini söyledi.