Gaziantep Tanıtım Günleri’nin açılışı Başbakan Yardımcısı Fikri Işık’ın katılımıyla Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi’nde başladı.

Gaziantep İl, İlçe Dernekleri Federasyonları ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde “Gaziantep Tanıtım Günleri”nin açılışı yapıldı. Gaziantep kültürünü tanıtmak amacıyla Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezinde gerçekleştirilen ve 6 - 15 Ekim 2017 tarihleri arasında açık olacak Gaziantep Tanıtım Günleri açılış programına Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can, Gaziantep İl ve İlçe Dernekleri Federasyonu Başkanı Hasan Özaygut ve çeşitli Gaziantepli dernekler ve kent protokolü katılım gösterdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, konuşmasına Başbakan Yardımcısı Fikri Işık’ın Gaziantep halkında çok özel bir yeri olduğunu vurgulayarak başladı. Şahin, “Gaziantep, Akdeniz ve Mezopotamya arasında gazi bir şehirdir” ifadesini kullanarak “Bu şehrin en önemli özelliklerinden bir tanesi üreten insanların yaşadığı bir şehir olmasıdır. Bu yönüyle Kocaeli ile örtüşen bir yanı da vardır. Ülkenin en önemli iki üretim merkezinin bir arada olmasını ortaklıklarımızı çoğaltmak adına çok önemli görüyorum” dedi.

Ardında kürsüye gelen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu konuşmasında, “Gaziantep bizim, biz de Gaziantep’in. Gaziantep, üretken, çalışkan, güzel yürekli insanların şehri. Bu güzel günlerde bütün hemşerilerimiz Gaziantep’e gidemeseler de işte Gaziantep burada. Gaziantep’in bütün güzellikleri burada. Emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Gaziantep’in ülkemizin önemli bir şehri olduğunu belirten Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, “Üretim şehri tıpkı Kocaeli gibi sanayi alanında çok önemli bir yeri olan şehirlerden biri. Var olan değerlerini tanıtmak paylaşmak adına bu tür organizasyonlar çok önemli. Gaziantep kültürü dünyadaki yerini de almaya başladı. Değer kazanmaya da devam ediyor. Bu etkinliklerle Gaziantep’in kültürel değerlerini görmek imkânı bulacağız” diye konuştu.

Gaziantep insanının çalışkan olduğunu ifade eden Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, “Türkiye’nin her şehri ayrı güzel. Türkiye’nin her bir nefesi inanın, o kadar güzel. Zaten bizi birlikte Türkiye yapan da bu güzellik. Türkiye’nin her şehrinden insanımız Kocaeli’nde huzurlu bir şekilde yaşıyor. Kocaeli bu açıdan ortak bir zemin. Türkiye’deki bütün yerel kültürlerinin buluştuğu şehirlerimizden bir tanesi. Bu özellikteki şehirlerimizden bir tanesi de Gaziantep. Ama sadece kendisi çalışmaz, yanındakini de çalıştırır, memlekete istihdam kazandırır. İstiklal sürecindeki o mücadelesiyle Gazi olarak adlandırılmıştır. Çalışkan insanların şehridir Gaziantep. Gaziantep çalışırken yemesini de bilir. Neyi yiyeceğini iyi bilir. Ama sadece kendi yemez, yedirmeyi de iyi bilir. Kocaeli’de yaşayan değerli hemşerilerimiz Gaziantep’in tanıtımı için çok güzel stantlar açmışlar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve beraberindekiler Tanıtım günleri dolayısıyla açılan stantları tek tek gezerek vatandaşlarla sohbet ettiler.

6-15 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek Gaziantep Tanıtım Günlerinde Gaziantep’in sanayisi, el dokumaları, bakırcılığı gibi öğeleri birebir yaşatılacak. 10 gün boyunca Kocaelilerle birlikte olacak olan Gaziantep Tanıtım günleri, 7 Ekim’deki Buray Konseri ile devam edecek.