Türkiye Hapkido Mücadele Sporları Federasyonu, (THMAF) 29 Ekim Hapkido Cumhuriyet Kupası Akdeniz Bölge Şampiyonası sona erdi.

29 Ekim Hapkido Cumhuriyet Kupası Akdeniz Bölge Şampiyonası Mersin’de gerçekleştirildi. Dünya Uyuşturucu ile Mücade Eden Sporcular Federasyonu (DUMESF) Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Kaynarpunar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili konuşması büyük alkış aldı.

Türkiye Hapkido Federasyonu Teknik Kurul Üyesi ve Adana İl Başkanı Metin Ufuk Hapkido sporunun tarihçesini ve Türkiye’deki gelişimini anlatırken, Türkiye Hapkido Federasyonu Mersin İl Başkanı Meriç Özdeş ise Hapkido sporunun Dünyadaki yeri ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

Türkiye Hapkido Federasyonu Mersin İl Organizasyon Kurulu Başkanı Dr. Yusuf Göçmen’in uyuşturucu ve dopingin zararları hakkında yaptığı bilgilendirme konuşması büyük alkış alırken, Mersin İl Başkanı Meriç Özdeş, bu müsabakanın yapımında kendilerine destek olan Adana Çukurova Belediye Başkanı Sayın Soner Çetin’e ve Hapkido Federasyonu Adana İl Başkanı Metin Ufuk’a teşekkür ederek, “Bu Şampiyonanın bir geleneksel hale gelmesini diliyorum. İhsan Karaselçuk’a teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Dört ilden yaklaşık 60 sporcunun katıldığı Hapkido Cumhuriyet Kupası Akdeniz Bölge Şampiyonası’nda Adana birinci olurken, Mersin ikinci Hatay üçüncü, Osmaniye ise dördüncü oldu.

Hatay il Başkanı Mustafa Bayırlı ise yaptığı konuşmada bu sporun Hatay’da çok yeni olduğunu ve gelecekte de çok daha iyi neticeler alacaklarını belirtti.