Meteoroloji Genel Müdürlüğü 14. Bölge Müdürlüğü tarafından Hakkari’de ’’Zirai meteoroloji” semineri’’ düzenlendi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü konferans salonun da yapılan seminere Hakkari Meteoroloji Müdürü Nusret Karadiz, Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü teknik personellerinden Meteoroloji Mühendisi İlknur Kumbar, Meteoroloji Mühendisi Mehmet Can Baybora, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Vahap Şimşek, şube müdürleri, Hakkari Ziraat Odası Başkanlığı temsilcileri, kurum teknik personelleri ve tarım danışmanları katıldı.

Seminer saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Hakkari Meteoroloji Müdürü Nusret Karadiz Meteoroloji tahmin sistemleri, faaliyet alanları ve önemi hakkında bilgiler verilerek gerektiğinde meteoroloji tahmin ve raporlarına nasıl ulaşılacağı, meteoroloji tahminlerinin zirai çalışmalar ve verimliliği arttırmadaki önemi hakkında detaylı bilgiler verdi. Şimşek ve Karadiz, yoğun katılımın sağlandığı seminerde teknik personellerinin meteoroloji tahmin ve raporlarına ulaşma konusunda meteoroloji çalışanlarıyla koordineli ve sıkı ilişkiler içerisinde bilgi alışverişi yapmalarının ilin çiftçi ve tarım çalışanlarına artı katkı sağlayacağını ve önceden alınan hava tahmin raporlarının çiftçilerle paylaşılmasının verimi ve ürün çeşitliliğini arttıracağını ifade ettiler.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Vahap Şimşek ve Hakkari Meteoroloji Müdürü Nusret Karadiz seminere yoğun ilgi gösteren tüm katılımcılara teşekkür ettiler.