Erzurum merkez Yakutiye Belediyesi zabıta ekipleri, polis ve İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinin desteğinde Mahallebaşı'ndaki kaçak et kesimi yapanlara yönelik operasyon düzenledi.

Ramazanla birlikte belediye ve ilçe tarım müdürlükleri gıda denetimlerine ağırlık vermeye başladı. Kacak et kesimlerinin arttığı yönünde yapılan şikayetler ve alınan duyumlar üzerine Yakutiye Belediyesi zabıta ekipleri, korsan kesimleri önlemeye yönelik operasyon düzenledi. Polis ve ilçe tarım müdürlüğü ekipleriyle Mahallebaşı, Veyis Efendi semtlerinde kaçak et kesimi yapanlara yönelik baskın düzenleyen zabıta ekipleri, operasyonlardan eli boş döndü.

    Zabıta ekiplerinin araçlarını ve zabıtaları gören korsan kasaplar sokak ortasında kestikleri küçük baş hayvan etlerini kaçırdı ya da çevredeki iş yerlerine sakladı. Zabıta ekiplerine ve polislere zaman zaman kesimde kullandıkları bıçak, satır ve çengelleri vermemekte direnen korsan et satıcıları görüntü alan basın mensuplarına da sataşmaktan geri durmadı. Zabıta ekipleri, korsan satıcıları sözlü uyardıktan sonra başlatılan operasyon sona erdirildi.