Ankara'da sabah saatlerinde Etimesgut Belediyesi'ne yönelik geniş çaplı bir operasyon düzenlendiği öne sürüldü. İddialara göre operasyon kapsamında Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu'nun da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi hakkında gözaltı işlemi uygulandı.
BELEDİYE BİNASINDA ARAMA
Edinilen ilk bilgilere göre polis ekipleri sabahın erken saatlerinde Etimesgut Belediyesi binasına gelerek arama başlattı. Operasyon kapsamında belediyedeki bazı birimlerde inceleme ve evrak toplama çalışmaları sürerken, soruşturma dosyasına ilişkin resmi makamlardan henüz ayrıntılı bir açıklama yapılmadı.
55 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI İDDİASI
Kulislere yansıyan bilgilere göre soruşturma kapsamında toplam 55 kişi hakkında gözaltı kararı bulunduğu iddia edildi. Ancak gözaltına alınan kişilerin isimleri ve suçlamaların kapsamına ilişkin resmi makamlar tarafından doğrulanmış bir açıklama henüz yapılmadı.
RESMİ AÇIKLAMA BEKLENİYOR
Operasyonun gerekçesi, soruşturmanın kapsamı ve gözaltı kararlarına ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ile ilgili kurumların yapacağı resmi açıklamanın beklendiği bildirildi. Gelişmeler geldikçe haber güncellenecektir.




