Yardım faaliyetleri ve sosyal medya paylaşımlarıyla geniş bir kitleye ulaşan Yasin Oyanık, son günlerde hakkında ortaya atılan iddialarla gündeme geldi. Sosyal medyada hızla yayılan paylaşımlarda Oyanık’ın gözaltına alındığı ileri sürülürken, kamuoyunun beklediği resmi doğrulama henüz gelmedi.

UŞAK’TAKİ SORUŞTURMAYLA İLİŞKİLENDİRİLDİ
Kamuoyuna yansıyan iddialarda Yasin Oyanık’ın Uşak’ta yürütülen bir soruşturmayla bağlantılı olarak gözaltına alındığı ileri sürüldü. Bazı haberlerde soruşturmanın yasa dışı para trafiği ve kara para aklama şüphesiyle bağlantılı olduğu iddia edildi. Ancak söz konusu suçlamalara ilişkin resmi makamlar tarafından açıklanmış bir gözaltı gerekçesi ya da soruşturma detayı bulunmuyor.
Bu nedenle Oyanık hakkında sosyal medyada dile getirilen suçlamalar şu aşamada doğrulanmış bilgi olarak değil, iddia olarak değerlendiriliyor.
SU KULAÇATAN’DAN İKİ FARKLI AÇIKLAMA
Yasin Oyanık’la daha önce ortak yardım faaliyetleri gerçekleştiren ve sosyal medyada “İstanbul Ablası” olarak bilinen Su Kulaçatan’ın açıklamaları da gündem oldu.
Kulaçatan ilk değerlendirmesinde Oyanık’ın gözaltında olduğunu ifade eden sözler kullandı. Ancak daha sonra bu bilgiyi doğrudan teyit etmediğini belirterek, kendisinin de kesin bir gözaltı bilgisine ulaşmadığını ve değerlendirmesinin tahmine dayandığını söyledi.
CEM ÖZKÖK’TEN DİKKAT ÇEKEN MESAJ
Oyanık’la yardım faaliyetleri yürüten Cem Özkök ise tartışmaların büyümesinin ardından yaptığı açıklamada, Yasin Oyanık ve avukatının talebi üzerine şu aşamada konuya ilişkin açıklama yapmamalarının istendiğini duyurdu. Bu paylaşım da gözaltı iddialarının ardından kamuoyundaki merakı artırdı.


RESMİ AÇIKLAMA HALA YOK
13 Ekim 2026 itibarıyla Yasin Oyanık’ın gözaltına alındığını doğrulayan ya da hakkında yürütüldüğü öne sürülen soruşturmanın içeriğini açıklayan resmi bir makam açıklaması kamuoyuna yansımış değil. Bu nedenle Oyanık’ın hukuki durumuna ilişkin sosyal medyada dolaşan bilgilerin kesinleşmiş bilgi olarak değerlendirilmemesi gerekiyor.
ANKARA ABİSİ YASİN OYANIK KİMDİR?
Yasin Oyanık, sosyal medyada “Ankara Abisi” adıyla tanınıyor. İhtiyaç sahibi ailelere, çocuklara ve çeşitli kesimlere yönelik yardım faaliyetlerini sosyal medya üzerinden paylaşmasıyla geniş bir takipçi kitlesine ulaştı.
Oyanık’ın geçmişte AŞTİ’de güvenlik görevlisi olarak çalıştığı yönünde bilgiler bulunurken, bireysel olarak yürüttüğü yardım faaliyetlerini daha sonra Ankara Abisi İyilik Derneği çatısı altında sürdürdüğü belirtiliyor.





