15 Temmuz 2016 günü hain darbe kalkışmasında Ankara Polis Özel Harekat Daire Başkanlığı’nda Şehit olan Emniyet Müdürü Ufuk Baysan’ı, Düzce Milli Eğitim Camiası mezarı başında Kuran-ı Kerim okuyarak ve dualar ederek andılar.

Hain darbe kalkışmasının yıldönümünün yaşandığı bu günlerde Milli Eğitim Camiası yöneticileri, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerle birlikte 15 Temmuz gecesi Polis Özel Harekat Daire Başkanlığı’nda şehit edilen Emniyet Müdürü Ufuk Baysan’ın mezarı başında andılar. Ufuk Baysan’ın mezarına çiçek bıraka öğrenci ve öğretmenler daha Ufuk Baysan ve şehitlerimizin ruhuna Kuran-ı Kerim okudular, dualar ettiler.

Tören sonunda konuşan Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, 15 Temmuz hain darbe girişimine değinerek çocukları geleceğe hazır ve iyi şekilde yetiştirmek için çalıştıklarını dile getirdi. Murat Yiğit; “Yiğit, “Geçen yıl 15 Temmuz’da çok hain bir darbe girişimi olmuştu ülkemizde. Bu FETÖ tarafından gerçekleştirilmişti. Tabi milletimiz gücüyle ferasetiyle Allah’ın da yardımıyla bu darbe girişimini atlattık. Ülkemiz bu olaydan sonra daha da güçlendi. Bu olayın senesinde Ankara Özel Harekat Merkezinde şehit olan Düzceli Şehidimizin kabrinde bir program gerçekleştirmek istedik çocuklarımız ve tüm okul yöneticilerimiz ile birlikte. Bizler tüm şehitlerimize ne kadar sahip olduğumuzu göstermek istiyoruz. Çocuklarımızla birlikte buraya geldik. Bu çocuklarımız Türkiye’nin geleceği ve biz onları en güzel şekilde yetiştirmek istiyoruz. Bu çocuklarımızı buraya getirişimizin amacı da budur. Onlar gelsinler, buraları görsünler, şehidimizin başında dua etsinler. İnşallah geleceğin Türkiye’sinde bizler de şehit olmaya, ülkemiz için her türlü mücadele etmeye hazırız. Tekrar şehidimize ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. İnşallah ülkemizde böyle kötü olaylar tekrar yaşanmaz. Tek dileğimiz budur” diye konuştu.