Buna göre   faillerine başta ağırlaştırılmış müebbet olmak üzere ağır cezalar geliyor. Çocuk istismarı ve cinayetlerinin önüne geçmek amacıyla Adalet Bakanlığı ve Aile Bakanlığı’nın birlikte hazırladığı, ‘Cinsel Dokunulmazlığa Karşı İşlenen Suçlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Taslak’ tamamlandı. İki Bakanlığın birlikte çalıştığı yasa tasarısı Bakanlar Kurulu’nda görüşüldükten sonra Meclis gündemine gelecek. Tasarıdaki düzenlemeler şöyle;


Af ve şartlı tahliye yok


-Müebbet ve ağırlaştırılmış müebbet cezaları tasarıda yer alacak.

-Çocuk istismarcıları terör suçu işleyenlerle aynı şekilde   alacak. Tecavüz suçundan  alanlar, aldıkları cezanın dörtte üçünü cezaevinde geçirecek.

-Cinsel tacizin posta, elektronik posta, cep telefonuna mesaj veya internet ortamlarında teşhir suretiyle işlenmesi durumunda   yarı oranında artırılacak.

-Koşullu salıverme, erteleme, denetimli serbestlik, paraya çevirme ile iyi hal ve haksız tahrik indirimleri uygulanmayacak.

-Cinsel istismar ve ensest suçları kamu davası kapsamına alındığı için, şikâyet geri çekilse de dava süreci devam edecek. (star)