Samsun Medya Grubu'na konuşan Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman, altın fiyatlarında düşüş beklemediklerini söyledi

Samsun Medya Grubu'na konuşan Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman, altın fiyatlarında düşüş beklemediklerini ifade ederek, "Ne kadar faiz artırılırsa artırılsın altın fiyatlarında pek düşüş olmayacağını kesinleşmiş gibi duruyor" dedi. 

ABD Merkez Bankası (FED),politika faizinde 75 baz puan artırıma giderken; banka böylelikle 28 yıl aradan sonra ilk kez bu kademede yüksek bir faiz artırımı yapmış oldu. FED'in kararı ile ilgili Samsun Medya Grubu'na konuşan Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman, altın fiyatlarında düşüş beklemediklerini söyledi. 

TL BAZINDA DÜŞÜŞ YOK

FED beklenen bir faiz kararını açıkladığını belirten Başkan Özman, "Fakat Amerika'daki enflasyon verilerinin yüksek çıkması FED'in daha net bir karar aldı ve rekora imza attı. Bu artış piyasayı çok etkilemedi ama bir geri çekilme oldu. Dolar kurunda da Türkiye'de çok bir artış olmadı. 17 lira 31 kuruş gibi işlem görüyor. Altında düşüş olmamasını sorgulamak gerekiyor. Çünkü hem borsadaki düşüş bekleniyor. Döviz kurunda da artış bekleniyordu ama TL bazında da bir düşüş olmadı. Bunu bir analiz etmek gerekir. Ayrıca dünyadaki bütün madenler ve metallerde bir yükseliş var. Emtia fiyatı sürekli yükseliyor. ABD'de de yüzde 10 civarında bir enflasyon var" dedi. 

ALTIN GÜVENLİ LİMAN

Yani dünyada ekonomik anlamda sıkışıklık ve bir krizin olduğuna değinen Özman şunları söyledi:  Bu durumda fiyatları yükseltiyor. Dünyadaki bu enflasyon üstü durum ortadan kalkmadıkça ne kadar faiz artırılırsa artırılsın altın fiyatlarında pek düşüş olmayacağını kesinleşmiş gibi duruyor. eskiden olduğu gibi altın güvenli liman olmaya devam ediyor. Öngörümüz altın fiyatlarının düşmeyeceği, piyasada bir geri çekilme olmayacağı ve TL'nin yüksek gideceği tahmini ile yukarı yönlü çıkacağı yönündedir."

Umut Can EREN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.