Döviz kurundaki dalgalanmalar ile hareketlenen altın, yeni haftada 1026 liradan işlem görüyor. Vatandaşlar ve yatırımcılar tarafından altın fiyatlarına ilişkin gelişmeler merakla takip edilirken, uzmanlardan da altın ile ilgili yeni açıklamalar geliyor.

"PARLAK GÜNLER UZAK DEĞİL"

Altının son 1 yıldaki getirisi TL bazında yüzde yüzden fazla olduğunu belirten Makro Ekonomi Uzmanı Prof. Dr. Volkan Öngel, "Gram altın için dünya ekonomisindeki resesyon ihtimalinin güçlenmesi ile birlikte daha parlak günler uzak olmayacaktır." dedi.

"EN İYİ YATIRIM ARACI ALTIN" 

Makro Ekonomi Uzmanı Prof. Dr. Volkan Öngel yatırımcılar için, "Özellikle enflasyonist baskılar ve resesyon endişelerinin ön planda olduğu bugünlerde BIST tarafındaki ralli merak uyandırmış durumda. Fakat gerek son dönemdeki yükseliş gerekse de resesyon beklentileri orta vadede borsa için bir miktar yatay seyri beraberinde getirecek gibi duruyor. Uzun zaman Türk yatırımcıların da büyük ilgisini çeken fakat 2022’de büyük hayal kırıklığı olan kripto para piyasasında ise bir miktar toparlanma sinyalleri mevcut. Yine de kripto para piyasası içerisinde büyük riskler barındırdığından portföy içerisinde ki payın yüzde 5-10 seviyesini geçmemesi önemli olacaktır. Mevcut koşullarda en iyi yatırım aracı yine güvenli liman olan altın ve gümüş olacak gibi gözükmekte. Altının son 1 yıldaki getirisi TL bazında yüzde yüzden fazla olmuş durumda (9 Ağustos 2021’de 484 TL) ve bugüne 1024 TL seviyelerinden başlayan gram altın için dünya ekonomisindeki resesyon ihtimalinin güçlenmesi ile birlikte daha parlak günler uzak olmayacaktır" uyarısında bulundu. 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.