28 yılın en sert faiz artışını yapan FED yetkilileri,enflasyonu aşağı getirmek için ne gerekiyorsa yapılacağını açıkladı.Resesyon riskine karşılık  ekonomik görünümün normale daha yakına dönme olasılığının da bulunduğunu aktardılar.

FED BAŞKANI POWELL’IN KONUŞMASI ÖNEMLİ

Temmuz ayı sonrası atılacak adımların ABD ekonomisinin resesyona girip girmeyeceğine yönelik daha anlaşılır ipuçları vermesi beklenirken, ABD Merkez Bankası  Başkanı Jerome Powell'ın ABD Senatosu'nda yapacağı konuşma takip edilecek. Powell'ın konuşmasında, bu döneme ilişkin yönlendirmelerde bulunacağı tahmin ediliyor.

DOLAR VE EURO 

Bu gelişmelerle Dolar endeksi, FOMC üyelerinin şahin tarafta açıklamaları ve ABD tahvil getirilerinde genişlemeye rağmen, dün gün genelinde ekside işlem gördü. Endekslerde izlenen olumlu seyir risk algısının kısmen güçlenmesine etki ederek dolar kurunda satış yaratırken, G-10 para birimlerinin çoğunda dolara karşı değer kazancı oluştu. Gün içinde kısa süre 104 seviyesinin altına sarkan endeks 104.400 bölgesinde kapanış yaparken, gün içi kazanımlarının büyük kısmını geri veren euro/dolar hafif kazanımla 1.0530 seviyesinde kapanış yaptı. Dolar 22 Haziran Çarşamba günü 17,34 seviyesinden güne başlarken, euro da aynı dakikalarda 18,24 liradan değerleniyor.

YIL SONU ALTIN TAHMİNİ

ltının ons fiyatı ise dolarda yaşanan değer kaybı ve ABD hazine tahvil getirilerinde yükseliş sonucu günü kararsız bir seyirle geçirdi. 1,840 dolar seviyesinin üzerinde satışla karşılaşan ons altın fiyatı 1,830 dolar bölgesinde alım görürken, seansın sonlarına doğru daha çok satış görerek günün en düşük seviyelerinde günü bitirdi. Ons altın fiyatı şu sıralar 1827 dolarda kırmızı bölgede hareket ederken, altının gram fiyatı ise 1021 liradan güne başlamasının ardından 1019 liradan alıcı ile buluşuyor.
Uzmanı altının dördüncü çeyrekte fiyatının 1.750 dolara düşeceğini tahmin ettiğini belirtti.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.