Altı Nokta Körler Derneği Samsun Şube Başkanı Ufuk Gürbüz, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, engelli bireylerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi için toplumun tüm kesimlerine önemli görevler düştüğünü söyledi.

FARKINDALIK VURGUSU
Gürbüz, Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 10’unun engelli bireylerden oluştuğunu belirterek, “Bu durum, toplumun büyük bir bölümünün doğrudan ya da dolaylı olarak engellilikle iç içe yaşadığını gösteriyor. Samsun’da Engelliler Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleyerek farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz” dedi.
ERİŞEBİLİRLİK ÇAĞRISI
Başta eğitim, istihdam, sosyal uyum, erişilebilirlik ve bilişim alanlarında çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Gürbüz, engelli bireylerin daha konforlu, kaliteli ve standartlara uygun bir yaşam sürmesi için mücadele ettiklerini kaydetti. Yetkililere çağrıda bulunan Gürbüz, özellikle KDV ve ÖTV uygulamaları, sağlık raporları, emeklilik süreçleri ve şehir yaşamının engelli bireyler için daha erişilebilir hale getirilmesi konusunda destek beklediklerini dile getirdi.
Açıklamasında Anneler Günü’nü de kutlayan Gürbüz, “Başta engelli anneleri ile çocukları engelli olan annelerimiz olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum” ifadelerini kullandı.
Samsun’da 11 yıl hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı
Samsun'da hava değişiyor! Sağanak günlerce sürecek
DAHA FAZLA SAMSUN HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ




