Gaziemir Belediyesi’nin ikinci uluslararası organizasyonu olan ve bu yıl dördüncüsü yapılan Uluslararası Gaziemir Belediyesi ve Şavkar Ritmik Cimnastik Cumhuriyet Turnuvası başarıyla tamamlandı. 10 ülkeden 23 takım, 150 sporcunun katıldığı turnuva otoritelerden tam not aldı.

Gaziemir Belediyesi, Türkiye Cimnastik Federasyonu ve Şavkar Cimnastik Spor Kulübü’nün birlikteliğiyle Gaziemir’de 4. Uluslararası Gaziemir Belediyesi ve Şavkar Ritmik Cimnastik Cumhuriyet Turnuvası düzenlendi. Uluslararası Çocuk Şenliği’nden sonra ikinci uluslararası organizasyona imza atan Gaziemir Belediyesi, ülkemizdeki ilk uluslararası ritmik cimnastik turnuvasını düzenleyerek bir ilke daha imza atmış oldu. 27-28 Ekim tarihlerinde Sarnıç Mustafa Kemal Atatürk Çok Amaçlı Spor Salonu’nda düzenlenen turnuvaya Türkiye, Kazakistan, Rusya, İngiltere, Belarus, Ukrayna, Moldova, Özbekistan, Azerbaycan, Macaristan olmak üzere 10 ülkeden 23 takım, 150 sporcu, 40 antrenör ve 20 hakem olmak üzere toplam 210 kişi katıldı. Turnuvada yeteneklerini sergileyen sporcular, sempatik tavırları, renkli kostümleriyle Gaziemirlilerin ilgisini toplamayı başardı. Turnuva, aralarında dünya ve olimpiyat şampiyonu bulunan hakem heyeti ve cimnastik camiasının saygın isimlerinden de tam not aldı.

Büyük hedefe bir adım daha

Belediye, federasyon ve spor kulübü birlikteliğiyle bu yıl dördüncüsü düzenlenen turnuvanın en az 5 yıl üst üste yapılarak Uluslararası Cimnastik Federasyonu (FIG) kapsamına aldırılması planlanıyor. Turnuva F.I.G kapsamına girdiği takdirde olimpiyatlarda ve dünya şampiyonalarında puan verme hakkına kavuşarak, bu alanda ülkemizi temsil edecek. Türkiye’de yapılan ilk uluslararası ritmik cimnastik turnuvası olma özelliğiyle ön plana çıkan organizasyon sayesinde, bu spor dalının cazibesini artırarak gençleri spora yönlendirmek ve Türk sporcuların olimpiyatlarda ve dünya şampiyonalarında şampiyonluk kürsüsünde yer almasını sağlamak amaçlanıyor.