Van Sivil Toplum Konseyi tarafından ‘Yeni Dünya Düzeni ve Türkiye’ konulu panel düzenlendi.

Van TSO’da düzenlenen panelde açılış konuşmasını yapan Van Sivil Toplum Konseyi Dönem Başkanı İsmail Almalı, Batılıların, sömürgeci ve emperyalist zihniyetleri ile Müslümanlara kan ve gözyaşını reva gördüklerini belirterek, “Biz Müslümanlar olarak da bir türlü onların oyuncağı olmaktan kendimizi alı koyamıyor ve kendi öz değerlerimizle buluşup kendimizi kurtaramıyoruz” dedi.

Sivil Toplum Konseyi bünyesinde 22 sivil toplum kuruluşunun olduğunu ifade eden Almalı, her bir sivil toplum kuruluşun farklı alanlarda çalışmalarını yürüttüğünü söyledi. Olayların, sorunların, sıkıntıların buluştuğu, insanların bir araya gelmekten bile endişe duyduğu bir bölgede yaşadıklarının altını çizen Almalı, “Bizde sivil toplum konseyi olarak, yerel sorunların, sıkıntıların uzağına çıkıp, biraz daha emperyalistlerin üzerimize oynadığı küresel oyunları göz önüne sermek ve ülkemizin bu sorunlara karşı hangi durumda olduğunu ve nasıl bir cephe alması gerektiğini ve İslam ümmetinin beklentilerine karşı üzerimize düşen sorumluluğu yeniden hatırlatmak ve daha güzel bir Türkiye’nin, daha güzel bir Van’ın geleceğini inşa etmek amacıyla böyle bir program düzenledik. Ben bu programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Van Vali Yardımcısı Ahmet Başbaydar, kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin katıldığı program, Yazar Hamza Türkmen ve İlhami Işık ile Gazeteci Çetin Erçetin’in konuşmacı olarak katıldığı panel ile sona erdi.