Hazırlıkları aylar öncesinden başlayan ’Kars, Ardahan, Iğdır (KAI) Tanıtım Günleri’ Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde 14 Eylül’de başlıyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, çok sayıda siyasetçi, bürokrat, iş adamı, sanatçı ve sivil toplum temsilcisinin davet edildiği açılış töreninin ardından KAI Tanıtım Günleri dört gün boyunca Ankaralı misafirlerini ağırlayacak.

KAI tanıtım günleri kapsamında üç il tarihinden, kültürüne; turizminden, sosyal alanlarına kadar tanıtılacak. Son yıllarda kültür ve kış turizmin merkezi haline gelen üç ilin tarihi yerleri ile antik kentlerine ve spor komplekslerine mercek tutulacak olan tanıtım günlerinde, kentin yöresel lezzetleri misafirlerle buluşturulacak.

Açılacak olan stantlarda ayrıca çeçil ve kaşar peyniri, tereyağı ile kara kovan balı görücüye çıkartılacak, konser, defile, folklor, etnik müzik şöleni ve söyleşi gibi etkinliklerle Ankara’da dört gün boyunca KAI rüzgarı estirilecek. Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu’nun düzenlediği Anatolia Group’un organize ettiği etkinlikte, Kars, Ardahan ve Iğdır’ın geleneksel el sanatları atölye çalışmaları da dört gün boyunca Atatürk Kültür Merkezi’nde sergilenecek.