KARABÜK (AA) - Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer, Akçasu Kanyonu projesinin hayata geçirileceğini bildirdi.

Ürkmezer, gazetecilere yaptığı açıklamada, projenin Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) desteğiyle yapılacağını söyledi.

Projenin hayata geçmesiyle Safranbolu'nun turizmde bir açılım sağlamakla birlikte Akçasu alanının korunmasının da sağlanacağını ifade eden Ürkmezer, şu bilgileri aktardı:

"Bu bölgede yaşayan vatandaşlarımız da en iyi hizmeti almış olacak. Akçasu'yu inşallah başta dere ıslahı olmak üzere yine etrafındaki peyzaj uygulamaları ile yürüyüş parkurlarıyla Safranbolu turizminin bir parçası haline getirmek için kolları sıvamış bulunmaktayız. Tüm gayretimiz gelecek nesillere çok daha güzel, daha yaşanılır bir Safranbolu bırakmak. Bunun içinde gerek kaymakamlık gerekse belediyenin tüm ekipleriyle var gücümüzle çalışmaktayız."

Ürkmezer, 2018 yılı başlarında tamamlanmayı hedefledikleri projenin bölge turizmine çok büyük katkı sağlayacağına inandığını sözlerine ekledi.