Son dakika: Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş ile başlayan ambargonun etkisiyle sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) fiyatları hızlı yükselişe geçti. Ancak buna rağmen Rus petrolü için durum tam tersi. Türkiye’nin ithalatındaki payı neredeyse yüzde 50’ye yaklaşan Rus petrolü 25-30 dolar iskontolu satılıyor. Rus petrolündeki indirim yurt içinde akaryakıt fiyatlarına ise henüz yansımış değil. Bunun nedeni ise Türkiye’de motorin ve benzin fiyatları, İtalya piyasasında oluşan fiyatlar ile kur hareketlerine bağlı bir formülle belirleniyor. Öte yandan dolar/TL kurunun yıl içi rekor seviyeye ulaşması ile geçtiğimiz ay düşüş eğilimine giren akaryakıt fiyatlarına yeniden zam geleceği öğrenildi. Geçtiğimiz hafta üst üste yapılan zamlarla 25 lirayı aşan motorin fiyatının ardından, bu gece yarısından itibaren benzin fiyatları da değişecek.

0x0-akaryakit-fiyatlari-degisiyor-mazot-fiyati-icin-zam-geliyor-benzin-ve-motorin-fiyatlari-ne-kadar-olacak-1660476798969

SON DAKİKA: BENZİNE ZAM GELİYOR

Sektör kaynaklarından alınan bilgiye göre benzin litre fiyatı için pazartesi gece yarısından itibaren 80 kuruşluk zam yapılacağı öğrenildi. Motorinde ise değişiklik olmayacak. Zammın uygulanmasının ardından benzinin litre fiyatı İstanbul’da 21,14, Ankara’da 21,25 ve İzmir’de 21,25 liraya yükselecek.

motorinin-ardindan-bir-zam-da-benzine-geliyor-15194816_3631_amp

SAMSUN'DA GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI (22 AĞUSTOS PAZARTESİ)

SAMSUN

Benzin fiyatı: 20,54 TL
Motorin fiyatı: 25,23 TL

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.