Karaaslan mesajında şu ifadelere yer verdi,

“Şanlı tarihimizin dönüm noktalarından olan 19 Mayıs 1919’da Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını Tütün İskelesi’nde coşkuyla karşılayan Samsun’un evlatları olarak 103 yıl önce yaşadığımız gururu, sevinci ve heyecanı bugün de aynı şekilde yaşıyoruz. Milli Mücadelemizi başlatan ilk adımın atıldığı Samsun'umuzdan Anadolu’nun tamamına yayılan istiklal ve istikbal ruhu, milletimizin azmiyle katlanarak büyümüş ve Cumhuriyetimizin İlanı’na giden yolu açmıştır. Samsun, 19 Mayıs’ta bağımsızlık yolunda ilk adımın atıldığı şehir olarak tarihte yerini almıştır.

'TARİHİ ATILIMLAR GERÇELEŞTİRİLMİŞTİR'

Kurtuluş Savaşı’nı başlatarak makûs talihimizi değiştiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletimizin desteğini yanına alarak bu mücadeleyi zaferle taçlandırmış, Türkiye’nin aydınlık geleceğinin inşası yolunda tarihi atılımlar gerçekleştirmiştir.

Kahraman ecdadımız düşman karşısında imanıyla durmuş, cesaretle göğsünü siper ederek vatanımız, ay yıldızlı şanlı bayrağımız uğruna destansı mücadeleler vermiştir. Bağımsızlık inancımız, sarsılmaz kararlılığımız, birlik ve beraberliğimiz geçmişten bugüne milletimize zaferi getiren en önemli gücümüz olmuştur. Cesaretle, umutla ve tavizsiz şekilde sürdürdüğü her mücadeleyi başarıyla neticelendiren, geçmişi zaferlerle dolu aziz milletimiz bugün de aynı duygularla ve kararlılıkla yoluna devam etmektedir.

"YÜREKTEN İNANIYORUM"

Ülkemizin aydınlık yarınları olan gençlerimizin bizi biz yapan değerlere, vizyon ve hedeflere sıkı sıkıya bağlı kalarak Türkiye’yi her alanda daha da ileri taşıyacağına, aziz şehitlerimizin emanetine sahip çıkacağına ve elde edeceği yeni başarılarla milletimizi gururlandıracağına yürekten inanıyorum.

2019 yılında, 19 Mayıs 1919’un 100. yıl dönümünü Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın şehrimizi teşrifleriyle, ülkemizin dört bir yanından gelen gençlerimizin coşkulu katılımıyla kutlamıştık. Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 100. yılı 2023’e ilerlerken yine en büyük gücümüz olan birlik ve beraberliğimizle bu tarihi günü ruhuna uygun şekilde idrak edeceğiz.

"MİNNETLE ANIYORUM"

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'mızı en içten dileklerimle kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle anıyorum."