AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, CHP, İYİ Parti, SP, Gelecek ve DP genel başkanlarının bir araya geldiği masada ülke sorunlarına çözüm üreten bir anlayış olmadığını seçim döneminde kendi içlerinde karışacaklarını savundu. 

4 BAKANLIK ÇALIŞIYOR

Karaaslan, 24 TV ekranlarında yayınlanan Esra Elönü ile 'Arafta Sorular' programına konuk oldu.  Gündeme dair açıklama yapan Karaaslan konut ve kira fiyatlarındaki artışla ilgili çalışmaların sürdüğünü, söyledi.  Karaaslan, “Konut ve kira fiyatlarındaki artışı gündemde. Bununla ilgili çalışmalar sürüyor. Çok kısa süre sonra, kamuoyu ile paylaşılacak. Önlemler alınıyor. Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla 4 bakanlığımız çalışmalarını yapıyorlar. Bakanlıklarımızın hem kiracıyı hem de ev sahiplerini zora sokmayacak önemli çözüm önerileri kısa zamanda paylaşılacaktır" diye konuştu.

SAHAYI ÖNEMSİYORUZ

AK Parti'nin 20 yıldır iktidarda olmasını sahada vatandaşla olduklarını ve birlikte olmayı önemsediklerini ifade eden Karaaslan, "Vatandaşlar sorunun çözümü olarak AK Parti'yi görüyor. Biz onlarla çözüm konuşuyoruz. Bu bitmeyecek bir süreç. Sahadan aldığımız bilgileri ilgili kurum ve kuruluşlara bakanlıklara ve cumhurbaşkanımıza iletiyoruz." dedi.

DÜNYA GÖRÜŞLERİ DE AYRI

Karaaslan, Muhalefet parti liderlerinin buluştuğu 6'lı masa ile ilgili de, "6 mı, yoksa 6+1 mi? Orası da tartışma konusu. Masanın altında kim var, üstünde kim var? Orası da muallak. Elbette birliktelikleri olabilir, ittifaklar kurulabilir fakat dünya görüşleri bu kadar ayrı hayata dair hiçbir ortaklığı olmayan aslında başka bir masa oturup konuşacak hiçbir konusu olmayanların, birkaç ayda bir rutin olarak toplandığını görüyoruz. En azından vatandaşımız biliyor. Bu 6'lı masa değil, 16'lı masa da olsa hiçbir zaman sorunlarına çözüm üreten bir anlayış hakim olmayacak. Hele ki adaylık süreçleri netleştiğinde, genel seçim sürecine girildiğinde ve milletvekili dağılımlarında o masanın kendi içinde karıştığına hepimiz şahitlik edeceğiz. Biz hala Türkiye’nin geleceği hakkında ne söylediğini duyamadık. Bu siyaset kurumu açısından büyük bir eksiklik. “Ifadelerini kullandı. 

'Z KUŞAĞI' TANIMLAMASI YANLIŞ 

"Z kuşağı" tanımı bu kuşağa en büyük haksızlık." diyen Karaaslan şunları söyledi: " Bu kuşağa en son yapmamız gereken onları bir kalıbın içine sokmak. Öyle olmadığını düşünüyorum. Z kuşağı tanımlaması geldi. Şöyle giyinir, bunlardan hoşlanır, böyle yer ve bakar ve günün sonunda AK Parti'ye oy vermez. Bu tanımlamanın içine oturmaya çalıştılar. Bu kuşağın öyle olmadığını düşünüyorum. Aksine çok daha yenilikçi düşünce tarzına sahip olan analiz yeteneği güçlü olan bireysel değerlendirmeleriyle de doğruyu bulma arayışında olan bir nesil olduğunu düşünüyorum. Onları kalıplara sokmak, 'ne verirsek onu alırlar ve ona göre yön değiştirirler' gibi bakmak haksızlık ve siyaseten de yanlış. "

Dilber BAHADIR

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.