AK Parti'den Topyekûn Mücadele Çağrısı! 'Kadına Şiddet İnsanlığa İhanettir' AK Parti Samsun Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser, kadına yönelik şiddetin çözümünün topyekun mücadele ile sağlanacağına inandıklarını söyledi

AK Parti Samsun Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde kadına şiddete karşı sıfır tolerans ilkesiyle mücadele ettiklerini belirterek, "Tek bir kadına yönelik şiddete dahi tahammülümüz yoktur. Çözümün topyekun mücadele ile sağlanacağına inanıyoruz" dedi.

"TAHAMMÜLÜMÜZ YOK" Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü sebebiyle AK Parti Samsun İl Başkanlığı'nda 81 il ile eş zamanlı olarak basın açıklaması düzenlendi. Kadınlara uygulanan her türlü şiddete karşı olduğunu dile getiren AK Parti Samsun Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser, "Şiddet kimden gelirse gelsin kimse yapılırsa yapılsın, fiziksel ve psikolojik her türlüsüyle kararlıyız. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile hanımefendinin ifade ettiği gibi, "Kadına şiddet insanlığa ihanettir". AK Parti teşkilatları olarak bu bilinçle hareket ediyor, her fırsatta dile getiriyoruz. Tek bir kadına yönelik şiddete dahi tahammülümüz yoktur. Sadece ev içi değil, tüm terör örgütlerinin kadınlara ve çocuklara yaptığı her türlü şiddetle kararlılıkla mücadele edeceğiz. Var olan çözüm önerilerimize yenilerini ekleyerek, canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Toplumlumuzu derinden etkileyen şiddet konusunun temeline inildiğinde çözümün topyekun mücadele ile sağlanacağına inanıyoruz" dedi.

"MÜCADELEDE KARARLIYIZ" "Kadına yönelik şiddet konusu, üzerinden siyaset yapılmayacak kadar hassas ve insani bir konudur" diyen Başkan Keser, " Yakın zamanda, Sayın Cumhurbaşkanımız, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planı'nın dördüncüsünü açıkladı. Ardından boşanmış eşe karşı işlenen şiddet suçuna da, ağırlaştırıcı hükümler getirilmesi dördüncü Yargı Paketinde düzenlendi. Attığımız tüm bu adımlar, kadına yönelik şiddet konusundaki kararlılığımızın en iyi göstergesidir. 25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü'nde bir kez daha tüm gücümüzle haykırıyoruz ki; şiddet uygulayana, şiddete taraf olana, şiddet üzerinden siyaset yapana, mobbing ve sözlü şiddet uygulayana, şiddeti olumlayan zihniyete karşı kadın-erkek omuz omuza mücadelemizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasına ayrıca AK Parti Samsun İl Başkanı Av. Ersan Aksu, AK Parti ilçe başkanları, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Av. Mücahit Yılmaz ve partililer katıldı.

Dilber BAHADIR