AK Parti İl Başkanı Mehmet Köse, Samsun'da resmi olarak toplamda 99 kişinin belediye başkanlığı için aday adaylığı başvurusunda bulunduğunu, toplumda adı geçen yaklaşık 25 kişinin de AK Parti Genel Merkezi'nce değerlendirmeye alındığını söyledi.

Samsun'da uzman isimden sessiz katil hipertansiyon için kritik uyarı! Samsun'da uzman isimden sessiz katil hipertansiyon için kritik uyarı!

99 KİŞİ RESMİ BAŞVURU YAPTI

Başkan Köse Kanal S ekranlarında Samsun Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Merve İlhan'ın sunduğu Haberin Penceresi'nin konuğu oldu. Köse, seçim süreci ve yol haritasından bahsederek önemli açıklamalarda bulundu. Samsun'da 91 ilçe, 8 de Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı başvurusunun yapıldığını kaydeden Köse, "Toplamda partimize 99 müracaat yapıldı. Şu anda aday adaylığı başvurusunda bulunmamış olsa da toplumda adı geçen, partimizin kademelerinde değerlendirilen 20-25 kadar kişinin isimleri de mevcut. Yaklaşık 120 kişilik isimden bahsetmek mümkün. Şu anda bu isimler genel merkezimiz nezdinde değerlendiriliyor" dedi.

TEŞKİLATIN GÖRÜŞLERİ ALINDI

19 Aralık'ta Samsun'dan 68 kişilik teşkilat mensubu ve 5 milletvekilimiz ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya katıldıklarını ve yerel seçim sürecinin masaya yatırıldığını hatırlatan Köse, "Siyasi tarihimizde Cumhurbaşkanımızın teşkilat liderliği bakımından her çalışması muazzam bir örnektir. 14-28 Mayıs'taki genel seçimlerde ve o seçimlere gelinen süreçte teşkilatlarımızın çok kıymetli çalışmalarından dolayı Cumhurbaşkanımız teşkilatlarımızı motive etmiştir. Teşkilatlarımızın sistem içerisinde görüşlerini alma konusunda prensip kararı söz konusu olmuştur. Hem ilçelerimiz hem de Büyükşehir için teşkilattan görüşlerimizi aldı." diye konuştu.

VATANDAŞIN TALEPLERİ SORULUYOR

Aynı zamanda ilgili birimlerin vatandaşların taleplerinin ve beklentilerinin sorulduğunu, çalışmaların devam ettiğini dile getiren Köse, "Yerel seçim sürecinde Yerel Yönetimler Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz 81 ilin bu süreçteki yöneticisi. Seçim İşleri Başkanlığımız, Teşkilat Başkanlığımız koordinesinin yanı sıra AR-GE ve Eğitim Başkanlığımız toplumun taleplerini takip ederek, vatandaşın ne istediğine dair çalışmalarını gerçekleştiriyor. Gerekli alt yapı çalışmaları gerçekleştirilerek Cumhurbaşkanımıza arz ediliyor" ifadelerini kullandı.

3 İLÇE MHP'YE VERİLDİ

3 ilçenin Cumhur İttifakı'nın ortağı MHP'ye verildiğini kaydeden Köse sözlerini şöyle sürdürdü: "2 ilçemiz Cumhur İttifakı içindeki MHP'deydi. Bu kez de 3. ilçe verildi. Bu ilçeler Salıpazarı, Asarcık ve Alaçam. Samsun'da iddiamız Cumhur İttifakı olarak 17+1. 17 ilçe ve Büyükşehir'de Allah'ın izniyle Cumhur İttifakı olarak 31 Mart'ta bayrağımızı göndere çekeceğiz inşallah."

ELVAN İLHAN 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.