Türkel'in açıklamalarına net rakamlarla yanıt veren Bülent Üstündağ, "Oranlarda iyileşme olduğu açıkça görülüyor. Tekrar hatırlatmakta fayda görüyorum. Terkin tek sebebi iflas değildir. Tescil ve terk, doğal bir süreç olup, emekliye ayrılan esnafımızın veya sicil deviri yapan esnaflarımız gibi bir çok nedene dayanabilir. Tablodan da görüldüğü üzere özellikle 2022 yılının ilk 3 aylık periyodunda oranlarda iyiye doğru gidildiği gerçeği var" diye konuştu.

Ekran Alıntısı.JPG

3.JPG

İhracat rakamları ile ilgili de konuşan Üstündağ, "Samsun'un Türkiye İhracatındaki oranı bin de 5'den bin de 6'ya yükseldi. Samsun'un ihracata yönelik sıçramalı artışı devam etmektedir. Buna göre 2020'den 2021'e yüzde 75 kadar sıçrama ve 2021'in aynı dönemine göre %26'lık artış söz konusu. Bu rakamlar büyümeyi ortaya koyuyor. Söz konusu ihracat rakamları istihdam ve üretim de ilerlemeyi ifade ediyor" şeklinde konuştu.

2.JPG

İstihdam rakamlarını da değerlendiren Bülent Üstündağ, "İş arayanların devletin resmi kurumu olan İŞ-KUR'a iş bulmada daha güveni artmıştır. Hükümetimizin imkan sağladığı teşvik ve iş başı eğitimlerinin ne kadar önemli olduğu anlaşıldığından kayıt sayısının arttığı da ortadadır. Türkel, bu ifadeleriyle adeta sayısal oyun oynamıştır. Şöyle ki TUİK'in 10,7'lik işsizlik oranı çalışabilir insan sayısının yani iş gücü sayısındaki toplam kişi sayısına olan oranıdır. Halbuki İş-Kur'un yüzde 36,5 açıklaması sadece geçen yılın aynı dönemine göre iş bulmak için kayıt veren kişi sayısındaki artış oranıdır" dedi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN. 

lll.JPG