AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Türkiye'nin çevre ve doğaya en az zararı veren yatırımlarla büyüme hedefi olduğunu açıkladı. Samsun Medya Grubu'na açıklamalarda bulunan Karaaslan, "Eskiden yatırım yapacakken çevreden vazgeçmek, çevre hassasiyetimiz varsa hiç bir yatırım yapılmasın anlayışı vardı. Bu değişti. İkisini de bir arada yapmak artık mümkün." dedi.

01-karaaslan.jpeg

HEDEFLERİ HATIRLATTI

Ankara'da düzenlenen İklim Zirvesine katılarak konuşma yapan Çiğdem Karaaslan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2053 için Türkiye'nin önüne, 'Sıfır Emisyon ve 'Yeşil Kalkınma Devrimi' hedeflerini koyduğunu hatırlattı.

DOĞA VE ÇEVRE DOSTU YATIRIM

Karaaslan, doğa ve yatırım konusunda şunları dile getirdi:

"Ankara'da yapılan İklim Zirvesi çok büyük bir organizasyon. Uluslararası katılım oldu. İklim değişikliği konusunda ülkemizin yaptığı çalışmaları anlattık. AK Parti 20 yıldır iktidarda. Türkiye gelişen ve büyüyen bir ekonomiye sahip. Bunları yaparken çevreci bir bakış açısı ile yapabilmek mümkün. Doğaya, çevreye dost, en az zararı veren ve aynı zamanda da büyüme hedefi olan bir bakış açısına sahibiz. Türkiye yeşil dönüşümün öncüsü olma iddiasına sahip. Büyüyeceğiz, gelişeceğiz ama bunu yaparken doğayı, çevreyi merkezimize alacağız. Eskiden yatırım yapacakken çevreden vazgeçmek, çevre hassasiyetimiz varsa hiç bir yatırım yapılmasın anlayışı vardı. Bu değişti. İkisini de bir arada yapmak artık mümkün."

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.