AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, fahiş fiyat ile ilgili yetkililerin denetimlere devam ettiğini, ancak vatandaşlarında fiyat farklılığı gözlemlediğinde bu durumu ilgili kurumlara ihbar etmelerini istedi.

AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, Samsun Medya Grubu'na açıklama yaptı. Aksu, son zamanlarda market raflarında vatandaşları rahatsız eden fiyat farklılıkları olduğunu ve hükümetin KDV indirimi ile vatandaşı rahatlatma çabasında olduğunu kaydetti. Aksu, "Neticede hepimiz aynı geminin içinde yaşıyoruz. Örneğin; Bir manav fiyatlarını yükseltirse, bundan mutluluk duyabilir. Ancak bu manav, başka bir yerde tüketici olarak fiyatı artan bir ürün aldığında rahatsız olur. Siz iş açısından mutlu oluyor gibi olsanız da tüketici konumunda mutsuz oluyorsunuz" dedi.

08-ersan aksu (1).jpg

VATANDAŞ KENDİ DE DENETLESİN

Devletin bu tür şeylere fırsat vermemek açısından çalışmalar yürüttüğünü dile getiren Aksu, "Ticaret İl Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü ve belediyelerin zabıta ekipleri ciddi bir denetim mekanizması ile çalışmalar devam ediyor. Cumhurbaşkanımızın, bu noktada her zamanki gibi vatandaşımızın yanında yer alan yaklaşımıyla, denetimlerin artarak devam edeceğini ve gerekirse de yaptırım noktasında öngörmek zor değil" diye konuştu.

FİYAT FARKLILIĞINI İHBAR EDİN

Aksu, vatandaşların da kendi iç denetim mekanizmalarını da oluşturarak, marketlerdeki fiyat farklılıklarını gözlemlemesi gerektiğini ifade etti. Vatandaşların gözlemledikleri fiyat farklılıklarını ilgili kurumlara ihbar etmesi çağrısı yapan Aksu, şunları söyledi: "Vatandaşlarımız İhtiyaçları olduğu ürünü ilk gördükleri yerden almak yerine farklı noktalarda, kendi iç denetim mekanizmalarını uygulayarak alışveriş yapmalarını belirtebilirim. Çünkü aynı üründe farklı noktalarda ciddi fiyat farklılıkları oluşabiliyor. Varsa eğer fiyat farkı da bunu ihbar etmelidir. Bu kontrol mekanizmasının da faydasını hep beraber görüşürüz."

Ercan ÜSLÜ

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.