AKSU'DAN ADAYLIK AÇIKLAMASI 

AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, Kanal S'de Barış İpek'in sunduğu "Çizgi Üstü" programında 2023 seçimleri ve milletvekili adayı olup olmayacağına ilişkin soruları cevaplandırdı.

"GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ”

Aksu, milletvekili adayı olup olmayacağı ile ilgili soruya "Görevimizin başındayız, işimize devam ediyoruz. Tabi seçimde yaklaştı bir taraftan ama aday adaylığı süreci halen başlamış değil. Belli bir süreç başladığında milletimizle oturacağız, değerlendirmelerimizi yapacağız. Eğer partim bizim size şurada ihtiyacımız var derse, geçeriz ona göre hareket ederiz. Yok eğer il başkanı olarak çalışmalarınıza devam edeceksiniz derse 2023 seçimlerini yönetiriz" 
cevabını verdi.

"EN UFAK BİR TEREDDÜTE MAHAL YOK"

AK Parti Samsun İl Başkanı Aksu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2023 seçimlerinde yeniden aday olamayacağına dair gündeme getirilen iddiaları da değerlendirdi. Aksu, bu konuda ise şunları kaydetti: "Sayın Cumhurbaşkanımız özellikle 14 Mayıs 1950'deki seçimlere atıf yaparak bir değerlendirmede bulundu. Dolayısıyla kuvvetle muhtemel bir kararnameye kaldı iş gibi gözüküyor. 14 Mayıs 2023 tarihi seçimlerin, yüzyılın seçiminin yapılacağı tarih olarak önümüze çıkacak gibi duruyor. Tabi burada Cumhurbaşkanımızla ilgili olarak, dünya lideriyle ilgili olarak bir vesayet hevesçilerinin ortaya koyduğu ikinci kez Cumhurbaşkanı olamaz tartışmaları halihazırda yapılageliyor. Ancak şunu ifade etmek isterim, ben hukukçuyum, aynı zamanda avukatım ve bu noktada anayasamız, Cumhurbaşkanlığı seçimi kanunu o kadar açık ve sarih ki bu konuda en ufak bir tereddüte mahal yok. İster meclis karar alarak seçimi, süreci belirlemiş olsun, ister kendi rutin normal tarihinde gerçekleşecek olsun, isterse Sayın Cumhurbaşkanımızın vereceği kararla kararname çerçevesinde seçim tarihi ifade edilecek olsun, Cumhurbaşkanımız hukuki zeminde yani böyle yüzde 1'lik bile ihtimal olmayan tartışma konusu olarak değerlendirilen bir tablo olarak görüyorum. Kendileri de 2023 seçimlerinin, kendisi açısından son kez Cumhurbaşkanı adayı olduğunu Samsun Cumhuriyet Meydanı'mızda 10 Aralık tarihinde gerçekleştirdiği mitingde de açıkçası çok manidar ve bizim açımızdan da anlamlı olan bir ifadeyle bu hususu belirtmişti."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.