AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, 'Milletimizi Enflasyona Ezdirmedik' AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, "2022 yılında asgari ücretin en alt rakamının net 4 bin 250 lira olarak uygulanacak olması milletimiz tarafından memnuniyetle karşılandı. Asgari ücretteki tarihi artışla milletimizi enflasyona ezdirmedik" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan, 2002 yılında uygulanacak yeni asgari ücrete ilişkin değerlendirmelerde bulunan AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, son 50 yılın en yüksek rakamının gerçekleştiği asgari ücretin, yüzde 50 oranındaki artışla en alt rakamının 4 bin 250 TL olarak uygulanacak olmasının, milletin daima yanında olduklarının bir kez daha çok net göstergesi olduğunu söyledi.

TARİHİ ARTIŞ Çalışanın evli olmasına ve çocuk sayısına göre yeni asgari ücret rakamının yükseleceğine dikkat çeken Başkan Aksu, "Milyonlarca kişi tarafından memnuniyetle karşılanan fevkalede bir artış oldu. Hem çalışanlarımız hem de işverenlerimiz memnun. Asgari ücretten alınan gelir vergisi ile damga vergisinin kaldırılacak olması işverenin yükünü ciddi anlamda hafifletecek. Bu tarihi artışla uygulanacak yeni asgari ücret, çalışanlarımıza, işverenlerimize, miletimize ve ülkemize hayırlı olsun" dedi.

'OMUZ OMUZA ATLATACAĞIZ' "Hiçbir vatandaşımızı fiyat artışları karşısında mağdur etmemek, enflasyona ezdirmemek için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde kararlı bir mücadele ortaya koyduk" diyen Başkan Aksu, "Dünyada pek çok ülke zor bir süreç yaşıyor. Elbette ülkemiz de zor bir sürecin içinden geçiyor. Ancak gereken adımları atmayı sürdürerek hep birlikte milletimizle omuz omuza bu süreci atlatacağız" ifadelerini kullandı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.