AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, Samsun Adalet Sarayı Şehit Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun Yerleşkesi'nde düzenlenen törenle mazbatasını aldı. 

1 Kasım Pazar günü Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen AK Parti Samsun 7. Olağan İl Kongresi'nde yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeleyen İl Başkanı Ersan Aksu, Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte katıldığı törende mazbatasını aldı. Başkan Ersan Aksu'ya mazbatasını İlkadım İlçe Seçim Kurulu Başkanı Nevin Bal verdi. İlkadım İlçe Seçim Kurulu Müdürü Arif Genç'in de katıldığı mazbata törenin ardından Başkan Ersan Aksu ve Yönetim Kurulu üyeleri hatıra fotoğrafı çektirdi .

Mazbatasını aldıktan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, "Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleri ve hemşehrilemizin yoğun teveccühü ve katılımı ile hakikaten muhteşem bir kongre gerçekleştirdik. Sn. Cumhurbaşkanımız kongremizde Samsun'a verdiği önemi bir kere daha ifade etti. Samsun ile ilgili müjdelerini dile getirdi. Sn. Cumhurbaşkanıza şükranlarımı sunuyorum. Genel Başkan Yardımcılarımıza, milletvekillerimize, geçmiş dönem milletvekillerimize, komşu illerimizin milletvekillerine ve il başkanlarına, değerli delegasyonumuza, tüm AK Parti ailemize ve hemşehrilerime yoğun katılımları ve destekleri nedeniyle teşekkür ediyorum. Sn. Cumhurbaşkanımızın 2023 vizyonu çerçevesinde ortaya koyduğu misyona uygun olarak yönetim kurulumuz ile, 
ilçe teşkilatlarımız ile sandık müşahitlerimize varıncaya kadar tek vücut olarak birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı organize edeceğiz. Her zaman olduğu gibi inandığımız yolda 2023, 2053, 2071 hedeflerimize koşar adım yürümeye devam edeceğiz. Bu vesileyle Samsunlu hemşehrilerime bir kez daha teşekkür ediyor, her birini sevgiyle, muhabbet ile selamlıyorum" diye konuştu.