AK Parti Samsun İl Başkanı Av. Ersan Aksu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı Sosyal Konut projesinin Cumhuriyet tarihinde örneğinin görülmediğini belirterek, "Yaptığımız görüşmeler sonucunda yakın zamanda Bafra ilçemize de sosyal konut projesi ile ilgili bir müjde açıklanacak" dedi. 

"SAMSUN'DA 5 BİNE YAKIN KONUT YAPILMASI SAĞLANMIŞ OLACAK"

Aksu, Samsun Medya Grubu'na yaptığı açıklamada sosyal konut projesi kapsamında Samsun'da 3 bin 750 konutun yapılacağını belirterek, "Proje kapsamında başvurular 14 Eylül tarihi itibari ile başladı. 240 aylık vade ile bir asgari ücretlinin dahi konut edinmesini sağlayacak bu proje ile Samsun'da Havza, Kavak, Çarşamba, 19 Mayıs ve İlkadım ilçesi ile merkez ilçelerde konutlar yapılacak. Bakanlığımızla yaptığımız görüşme ile diğer ilçelerde de bu konutların yapılması ile ilgili bir çalışma gerçekleştirilecek. Yakın zamanda Bafra ilçemize de sosyal konut projesi ile ilgili bir müjde açıklanacak. Böylelikle Samsun'da sosyal konut projesi kapsamında 5 bine yakın konutun yapılması sağlanmış olacak" diye konuştu.

TALEPLERİ İLETTİK

Aksu, sosyal konutların yüzde 40 oranında maliyetinin altında yapılacağını da belirterek şöyle konuştu:

"Sosyal konut projesi açıklandıktan sonra büyük bir ilgi gördü. Başvurular hızla yapılmaya başlandı. Bu durum son dönemde artan kira ve konut satış fiyatlarını da etkiledi. Şuan açıklanan sosyal konut projesi ile birlikte kira ve satış fiyatları düşmeye başladı. Bu kapsamda Samsun'da 3 bin 750 konut yapılacak. Konutların yapılacağı ilçelerle birlikte Bafra ilçemize de verilecek bir müjde var. Bu konuda bakanlığa gelen talepleri ilettik. Böylelikle Samsun'da sosyal konut projesi kapsamında 5 bine yakın konutun yapılması sağlanacak."

Haydar ÖZTÜRK 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.