AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Dursun Mücahit Erbin, Kanal S TV'de yaptığı açıklamada İlkadım Belediye'nin hizmet üretmediğini ve borç edebiyatı yapıldığını ancak borcunun olmadığını iddia ederek "İlkadım'da kaybedilmiş bir 3.5 yıl var. Gelecek 1.5 yıldan da ümitli değiliz. Biz kaybedilmiş 5 yılı da 10 yılmış gibi çalışıp telafi edeceğiz" dedi. 

"İLKADIM'IN BORCU YOK"

Samsun'un uydudan yayın yapan tek televizyonu Kanal S'de Mahmut Erdoğan ile 'Birebir' programının konuğu olan Erbin, İlkadım Belediyesi'nin borcunun olmadığını borç yüzünden de hizmetlerin aksayacağını düşünmediğini söyledi. İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş 2 yıl boyunca borç edebiyatı yaptığını dile getiren Başkan Erbin, " Maalesef hizmetlerini yapamadıkça geri kaldıkça ve beceremedikçe borcu bahane gösterdi. Ama ben İlkadım Belediyesi'nin borç yüzünden hizmetlerin, aksayacağına inanmıyorum. Çünkü güçlü bir bütçeye sahip. Belediyenin herhangi bir borcu yoktur. Ödeyemeyeceği, hizmetini aksatacak, onu sekteye uğratacak bir borcu da yoktur. Bilançoları, mizanını ve denetim raporunu da okudum. Şu anda belki de Türkiye'de sayılı ilçelerdeyiz. İlkadım'ın çoğu ilin emlak gelirinden daha fazla geliri var. Tahsilat oranı da çok yüksektir. İlkadımlı hemşehrilerimiz emlak borcuna da sadık ama bunun karşılığında hizmet göremiyor maalesef.  Yatırım ve hizmet dertlenen insanların işidir. Ben dertlenen bir başkan görmüyorum maalesef. Hem kendisinde hem ekibinde. Kimse kusura bakmasın kaybedilmiş bir 3.5 yıl var. Gelecek 1.5 yıldan da ümitli değiliz. Biz kaybedilmiş 5 yılı da 10 yılmış gibi çalışıp telafi edeceğiz" diye konuştu.

"TEKNOFEST BİR ŞANS"

Ayrıca, TEKNOFEST'in Samsun'da yapılmasının bir fırsat olduğunu dile getiren Başkan Erbin, "İlk duyduğumuzda büyük bir müjde olarak karşıladım. TEKNOFEST bir ülkenin istikametini nerelere doğru yöneleceğini gösteren, aslında gençlerde düşünce devrimini gerçekleştiriyor. Bu bir düşünce devrimidir. Topluma mal etmedir. TEKNOFEST'in gerçekleşmesinde ya da bu anlayışla ortaya koyulmasında çaba gösteren herkese şükranlarımı sunuyorum. Samsun'da olması konusunda da çaba gösteren insanlar var" ifadelerini kullandı.

"KAVŞAKLARDA RAHATLAMA VAR"

Samsun'da yol çalışmaları TEKNOFEST'e kadar hazır olacağını ve trafiğin rahatlayacağını kaydeden Başkan Erbin, şunları söyledi: 
"Daha devreye girmeden kavşaklarda rahatlama var. İlkadım'da Cumhuriyet Meydan'ı ve Gençlik Parkı Bölgesi'nde ve Belediyeevleri kavşağında, Atakum'da da Türk-İş, Atakent ve Denizevleri kavşağında yoğunluk yaşanıyordu. Kazalar da oluyordu. Şimdi onlar da ortadan kalktı. Şimdi akıllı ışık sistemiyle bu durum ortadan kalktı. Tüm bölgelerde şehir sistemini devreye soktuğumuzda, inşallah buradan yüzde yüz verim alacağız. Şimdi de verim almaya başladık."

Dilber BAHADIR

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.