Daha önce İlkadım ve Canik belediyelerinde başkan yardımcılığı yapan, son görev yeri olan Sinop İl Özel İdare Genel Sekreterliği'nden istifa ederek AK Parti İlkadım Belediye Başkan Aday Adayı Yahya Çınkıl, Samsun Medya Grubu Yayın Kurulu Başkanı Necdet Uzun'a projelerini anlattı.

Samsun'da ücretsiz Zeynep Bastık konseri Samsun'da ücretsiz Zeynep Bastık konseri

PROJELERİNİ ANLATTI

İlkadım'da hayata geçirmek istediği projeleri hakkında Uzun'a bilgi veren Çınkıl, ilçeyi yeniden AK Parti belediyeciliğiyle buluşturmaya kararlı olduklarını söyledi. Çınkıl ayrıca Uzun ve ekibine de çalışmalarında başarı diledi. Uzun da Çınkıl'a ziyaretinden dolayı teşekkür etti. 

YAHYA ÇINKIL KİMDİR?

1978 yılında Ordu ili Ünye ilçesinde dünyaya geldi. Lise öğrenimini 1994 yılında Bafra Anadolu İmam Hatip Lisesinde tamamladı. Vatani görevini Erzurum'da yerine getirdi. 2002 yılında Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Çocukluk ve gençlik yıllarından itibaren sosyal, kültürel, sanatsal, sportif aktivitelerde ve sosyal sorumluluk projelerinde aktif olarak yer aldı. Yavuz Selim Vakfı, Milli Gençlik Vakfı, Ensar Vakfı, Türkiye Gençlik Vakfı, Anadolu Gençlik Derneği, Önder, İlim Yayma Cemiyeti, İnsan ve Medeniyet Hareketi, Cihannüma, Memur-Sen gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarında üst düzey yöneticilik yaptı. 1997 - 1998 yıllarında Özel Öğrenci Yurdunda Yurt Yöneticiliği yaparak çalışma hayatına başladı. 1998 - 2005 yılları arasında Diyanet İşleri Başkanlığında Din Görevlisi olarak görev yaptı. 2005 - 2009 yıllarında İlkadım Belediyesi Sosyal Yardım Hizmetleri Müdürlüğü yaptı. 2009 - 2014 yıllarında İlkadım İlçe Özel İdare Müdürü, İlkadım İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü, İlkadım Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü görevlerini yaptı. 2014 - 2019 yıllarında İlkadım Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü ve Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlendi. 2019 - 2020 yıllarında Canik Belediyesi Başkan Yardımcılığını görevini yaptı.  2020-2023 yıllarında Sinop İl Özel İdare Genel Sekreteri olarak görev yaptı. Yerel Yönetim, Kamu Mali Yönetimi, Liderlik ve Yöneticilik, Belediye ve Personel Mevzuatı gibi pek çok eğitim sertifikalarına sahiptir. Yerel Yönetimler tecrübesi,  bürokratik bilgi birikim ve deneyimi ile İlkadım İlçesine 18 yıldır hizmet etmektedir. İyi düzeyde Arapça, orta düzeyde İngilizce bilmektedir. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

ELVAN İLHAN 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.