BARTIN (AA) - AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Ulus ilçesindeki Etnografya Müzesi'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Tunç, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığından sağlanan ödeneklerle restorasyonu gerçekleştirilen tarihi Kocagöz Konağı’nın, müze yapılması için Küre Dağları Milli Parkı Müdürlüğü'ne tahsis ettiklerini söyledi.

Milli Park Müdürlüğü'nin gerekli çalışmaları yaptığını ve ilçenin önemli bir esere kavuştuğunu ifade eden Tunç, "Ulus Kocagöz Konağı bu şekilde amacına uygun bir işe tahsis edilmiş oldu. Ulus'a Hizmet Derneği’nin ve Uluslu hemşehrilerimizin katkıları ile ilçede eserler toplandı. Kaybolmaya yüz tutmuş, kıyıda köşede kalmış tarihe malolmuş insanlarımızın kullandığı eşyalar, gelecek kuşaklara aktarılacak şekilde sergileniyor. Herkesi bu eserleri görmeye, geçmişi hatırlamaya davet ediyoruz" diye konuştu. 

Ziyarette, Ulus Kaymakamı Selçuk Şakar, Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, AK Parti Ulus İlçe Başkanı Kadir Saraç, İl Genel Meclisi Üyesi İrfan Ekmekçi ve Ulus’a Hizmet Derneği Başkanı Satı Lütfi Okçu da katıldı.