Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, afet anında ayni yardımların ivedi şekilde afet bölgesine ulaştırılabilmesi amacıyla Samsun'un da aralarında bulunduğu 14 ilde 15 lojistik deposunun kurulacağını açıkladı.

derya yanik 2912

"SAMSUN'DA HİZMET VERECEK"

Vatandaşların afet anında ihtiyaçlarına yönelik ayni yardımların ivedi bir şekilde afet bölgesine ulaştırılabilmesi amacıyla 14 ilde 15 lojistik deponun kurulması çalışmalarına başlandığının altını çizen Yanık, "Bu depolar Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul (2 adet), İzmir, Kayseri, Konya, Osmaniye, Samsun, Trabzon ve Van illerinde kuruldu. Ayrıca bu lojistik depolarda ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik olarak sosyal market, aşevi gibi hizmetler de verilecek" ifadelerini kullandı.

afad 2912

"VATANDAŞIN İHTİYAÇLARI GİDERİLİYOR"

Kurulan ayni bağış depolarıyla vatandaşların ihtiyaçlarını giderdiklerine işaret eden Yanık, mevcut Ayni Bağış Depolarına bugüne kadar 6 bin 8 ürün bağışlandığını bildirdi. Bakan Yanık, bu depolara yapılan bağışların yüzde 27'sinin özel sektörden, yüzde 72'sinin ise STK'lerden ve yüzde 1'inin vatandaşlardan geldiğini kaydetti.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.