Samsun Medya Grubu’na bağlı Samsun Canlı Haber TV ve Samsun Gazetesi sokağın nabzını tutmaya devam ediyor. 31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimler öncesinde aday adayları ortaya çıkmaya başladı. Ekibimiz Samsunlu vatandaşlara,  ‘’Belediye başkanı adaylarında aradığınız kriterler nelerdir?’’ diye sordu.

İşte aldığımız yanıtlar: 

ÖNCE DÜRÜSTLÜK
Kadir ERSEN: Dürüstlük en başta geliyor. Daha sonra da icraat. Vatandaşın hayrına bir şeyler yapmalılar. Çevre temizliği ön planda geliyor. Biliyorsunuz ki temizlik imandan gelir. İşsizlik de çözülmeli. Samsun’da çok fazla işsiz insan var. Vaatlerle olmuyor siz de iyi biliyorsunuz ki. Bir şekilde güven vermeli. Sadece vaatlerle olacak iş değil. Bir bakımdan tanınmamış birine de şans verilmeli diye düşünüyorum. Bakarız olursa devam ederiz olmazsa bir daha oy vermeyiz. 

ÖNCE ALTYAPI
Hasan BULUT: Öncelikle altyapıya önem verecek. Bahçeler parklar halledilir onlar ertelenebilir. Makam arabası sıradan bir araba olmalı. Bunlar insana güven verir ve ayrıcalıktır. Önce Samsun’u düşünecek kendini değil. Bir sürü işsiz insan var. Suriyelilere harcanan para işsizlere harcanırsa oy veririm.

İŞSİZLİĞİ ÇÖZMELİ
Uğur ALTUNIŞIK: Başkan adayı işsizliğe önem vermeli. Bu önceliktir bana göre. Samsun’da bundan başka sıkıntı yok. Allah’a şükür Samsun çok iyi durumda. Başkan adayı vatandaşa yakın olması lazım. Hakla iç içe olan bir başkan adayı her zaman bir adım öndedir. Bunların örneklerini geçmişimizde çok gördük. Seçim zamanı yakın olup koltuğa oturduktan sonra uğramayan bir başkan adayı istemiyoruz. 

İLERİYİ DÜŞENMELİ 
Sebahattin AKÇAY: Her zaman kendinden önceki başkan adayından bir adım önde olmalı. İsim yapmış adaylar önde oluyor genellikle. İleriyi düşünen bir başkan adayı her zaman dikkat çeker. Samsun’da değil de ülkemizde genel olarak bir işsizlik sorunu var. Bunu çözmek gerekiyor acilen. Samsun’un bunun dışında da bir sorunu olduğunu düşünmüyorum. 

DUYARLI OLMALI
Osman SARIKOÇ: Seçmene karşı duyarlı olmak gerekiyor. Seçim zamanı gelip seçimden sonra ortadan kaybolmamalılar. Bulunduğu yerin başkanı olduğunu vatandaşa hissettirmesi gerekiyor. Bir belediye başkanı çok çalışmalı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bile bu yaşına geldiği halde çalışıyorsa ve iş yapıyorsa başkanlar bundan daha fazlasını yapmalı ki Samsun'umuz ve Türkiye’miz gelişsin.

ÇALIŞKAN VE BAŞARILI 
Mehmet ÇELEBİ: İlk olarak çalışkan ve başarılı olması gerekiyor. Bu etkenler çok önemli. Gelip de yatarsa bir sonraki seçimde bizden oy alamaz. Adil davranması da çok önemli. Bu devirde yapılması en zor şey adil olmaktır. Halka iç içe olması gerekiyor. Arada bir gelip mahalleleri gezmesi bile bizim için yeterli. Bu görüntülere aç kaldık. 

HALK İLE İÇ İÇE  
Ahmet KÖZ: Sağlık sektörüne el atması lazım. Şu anda çok iyi durumdayız fakat ilçe başkanı olarak bocalamamak gerekiyor. Üstüne koymalıyız. Sağlığımıza önem veren bir millet olmasak da canımız kıymetli ve en iyi hizmeti almak isteriz. Yolları da iyi olmalı. Birçok yer iyi olsa da köy taraflarına el atılması gerekiyor. Geçim derdi olanlara yardım edilmesini de isterim. Bu tür sıkıntılar göz ardı edilmemeli. Çok fazla ev geçiminde sıkıntı yaşayan insanlar var.

ALTYAPI GELİŞTİRİLMELİ
Adak DEMİR: Şehri iyi bir noktaya getirmesi hususunda çabalarını görmemiz lazım. Şehirdeki altyapımızı geliştirmemiz lazım. Parklar ve çocuk bahçeleri de çok önemli. Ülkemiz, Samsunumuz beton yığını olmasın. Yeşillikler göz ardı edilmesin. Kısacası gelecek vaat etmesi gerekiyor. 

GENEL İHTİYAÇLARI ÇÖZMELİ
İlhan ÖZTÜRK: Kısacası halka hizmet etmeli. Halkın genel ihtiyaçları çözülmeli. Hastane yataklarının artırılması gerekiyor. Hastanede çok iyi bakılsak da yatma sürecine geçene kadar çok fazla zaman kaybediyoruz. Sıra beklemek çok büyük bir sıkıntı haline geldi. 

HALKIN MENFAATLERİ
Erdoğan MERT: Şuan ki coğrafi şartlarımız çok değişmiş durumda. Sel ve deprem gibi doğal afetlere karşı hazırlıklı olmalı. Altyapımızı en üst seviyeye kadar yükseltmemiz gerekiyor. Bu sıkıntıların kolayca üstünden gelmesi gerekiyor. Hayat pahalılığını bir şekilde halletmek lazım. Mesela halk ekmekten örnek verirsek bunun marketi ya da mağazasını açmalı.

SPORA ÖNEM VERMELİ
Berk Barış ŞAFAK: Güvenilir, düzgün, adaplı ve halkla iç içe olan bir başkan adayı isteriz. Ben spora çok önem veren bir insan olarak spor salonlarının artırılmasını isterim. Şuan ki durumumuz da çok iyi fakat neden bir tane daha fazla olamasın. 

Röportaj: Emre ÖNCEL – Uğur ATICI