Kırklareli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi “Istıranca’nın Güzellikleri-Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi Bölgesindeki doğal ve kültürel mirasların araştırılması, keşfedilmesi ve yaygınlaştırılması” projesini gerçekleştiriyor.

Kırklaerli’nde 15 ay boyunca sürecek proje, Kırklareli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bulgaristan Svilengrad Mesleki Tarım ve Ekonomi Lisesi ve Harmanlı Hayatboyu Öğrenme Yaygınlaştırma Derneği ortaklığıyla yapılıyor. Proje özellikle Istıranca bölümünü hedef alarak Bulgaristan-Türkiye sınır bölgesindeki doğal ve kültürel mirasları araştırarak, keşfederek ve tanıtarak bölgenin turizm potansiyelini artırmayı hedeflemektedir. Projenin özel amaçları, ortak girişimlerle sınır ötesi turizm alanında gençler arasında ilgi uyandırmak, başarılı işbirliği modeli kurmak, yeni turizm destinasyonları için turizm sektörünü teşvik olacak.

Toplam bütçesi 91 bin 713 euro olarak belirlenen projenin, Avrupa Birliği’nin Interreg-IPA CBC Bulgaristan-Türkiye Programı tarafından finanse edildiği belirtildi.