Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in ulaşım yılı ilan ettiği 2017 yılında asfalt rekoru kırıldı. Şehir Merkezindeki çalışmalarda 350 bin ton asfalt kullanacak olan Büyükşehir Belediyesi ilçelerde de yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ulaşım yılı ilan edilen 2017 yılında bir taraftan katlı kavşak ve alt geçit projelerini hayata geçiriyor, bir taraftan yeni yollar açıyor, bir taraftan da mevcut yolların kalitesini artırmak için çalışıyor. Kent merkezinde Kocasinan ve Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerindeki yan yollar, Gültepe Bulvarı, Bekir Yıldız Bulvarı, Hisarcık Yolu, Talas Halef Hoca Caddesi, Başakpınar Yolu, şehrin doğu ve batı girişi, Mimsin-Toki Yolu, Kadir Has Bulvarı gibi birçok caddede yol yenileme çalışmaları yapan Büyükşehir Belediyesi Develi, Bünyan, Felahiye gibi ilçelerde de asfalt çalışmaları yaptı. Büyükşehir Belediyesi bu çalışmalarda yaklaşık 300 bin ton asfalt kullandı. Yıl sonuna kadar planlanan yollarla birlikte bu yıl toplam 350 bin ton asfalt kullanılacak.

Büyükşehir Belediyesi bu yıl ilçelerde de rekor seviyede yol yapıyor. 2017 Yılı içerisinde 3 bin 900 ton asfalt, Bin 070 ton astar ve 130 bin 900 metreküp temel malzeme kullanılarak 92 km. 1. kat, 266 km. 2. kat asfalt yol yapan Büyükşehir Belediyesi, ayrıca 212 bin metreküp alt temel malzeme kullanılarak 106 km. stabilize yol çalışması yaptı. Büyükşehir Belediyesi, ilçeler ve bağlı mahallelerinde ayrıca 30 bin ton plent-miks malzeme ile 2 bin 400 km. yol ağında yama çalışması gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi ekipleri tüm bunların yanı sıra 25 bin km. arazi ve yayla yolu yaptı.

“HIZ KESMEDEN ÇALIŞIYORUZ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ulaşım yılı ilan ettikleri 2017 yılında alternatif güzergahlar belirleme ve mevcut yollardaki yükü dağıtma konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi. Kayseri’yi çok daha konforlu bir kent haline getirmek için hız kesmeden çalıştıklarını vurgulayan Başkan Çelik, “Bir taraftan katlı kavşak ve alt geçitleri inşa ediyor, bir taraftan yeni yollar için proje çalışmalarını sürdürüyor, bir taraftan yoğun kavşaklardaki sorunların giderilmesi için çalışıyor, bir taraftan da mevcut yolların kalitesini artırmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz. Tüm bu çalışmalar sonunda Kayseri çok daha rahat bir şehir haline gelecek” diye konuştu.