Mersin Valisi Ali İhsan Su, Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu tarafından düzenlenen ’Büyük ve Orta Boy İşletmeler İçin Finansal Raporlama Standardı’ tanıtım ve bilgilendirme toplantısına katıldı.

Su, Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasında düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmasına, bu toplantının 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren bağımsız denetime tabi olup Türkiye Finansal Raporlama Standartlarını (TFRS) kullanmayan işletmelerin uygulayacağı standartların tanıtımı amacıyla düzenlendiğini söyledi.

İşletmelerde karar alma sürecinin en önemli konulardan biri olduğuna işaret eden Vali Su, ‘En kötü karar dahi kararsızlıktan iyidir’ sözünü anımsatarak, “Bir işletme ile ilgili en doğru karar, o işletme ile ilgili sahip olunan finansal bilgiler ışığında verilebilir. Bu anlamda finansal raporlamalar son derece önemlidir" dedi.

1 Ocak 2018 tarihinden itibaren uluslararası standartlara uygun bir şekilde uygulamaya girecek olan finansal raporlamaların getireceği standartlar ile büyük ve orta boy işletmeler tarafından doğru ve güvenilir finansal tablolarının hazırlanmasında ciddi kolaylıklar getireceğinin altını çizen Su, bu sayede işletmelerin mali ve idari yönden daha şeffaf bir şekilde izlenilmesinin de sağlanacağını kaydetti.