Konya’nın Seydişehir ilçesinde 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Mili Birlik günü programı başladı.

Programda konuşan Belediye Başkanı Mehmet Tutal, 15 Temmuz’un kaosa sokmanın, iç savaşa sokmanın, ülkeye, millete, devlete ve bayrağa ihanet etmenin bir hareketi olduğunu belirterek, “Rabbim bir daha bu millete Mehmet Akif’in dediği gibi İstiklal Marşı yazdırmasın. 15 Temmuzları yaşatmasın inşallah. Darbe teşebbüsü falan deniliyor da, yaşananlar darbe teşebbüsü falan değil. İhanet hareketi idi” dedi.

Sonuç itibari ile 15 Temmuz’un, Allah’ın millete bir lütfü olduğunu kaydeden Başkan Tutal, “Bu milletin reisinin canı pahasına meydana çıkması, halkın içine inmesi, çağrıda bulunması gene bu necip milletin meydanlara dökülmesi o ihanet hareketini önledi. Unutmayacağız, unutturmayacağız demiştik. Yaşadığımız olaydan ibret almamız, ders çıkarmamız gerekiyor. İbret alacak ve biz bir daha bu ihanet hareketini yaşamayacağız inşallah” diye konuştu.

Seydişehir Belediyesi Spor Kulübü sporcularının gösterileri ile başlayan program tiyatro sanatcısı Ahmet Yenilmez ile devam etti. 15 Temmuz Milli İrade Meydanında kurulan sahnede, Yenilmez’in kendi yazıp oynadığı ve Türkiye’de yaşanan darbeleri anlatan “1915’ten 15 Temmuz’a” adlı tek kişilik tiyatro oyunu sahnelendi. 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinliğine katılan vatandaşlara Yenilmez 15 Temmuz’un halkın kendi iradesine, kendi devletine sahip çıkmasının adı olduğunu tiyatro oyunu ile anlatmaya çalıştı.

Kum sanatcısı Tarkan Köylü ise, şehit Ömer Halisdemir’in darbecilere karşı koyduğu an başta olmak üzere, darbe girişimi gecesinde yaşananları, vatan, millet ve bayrak temalarını konu alan kum sanatı ile meydanı dolduran vatandaşlardan büyük beğeni kazandı. 15 Temmuz ve Çanakkale Müze otobüsleri ise 15 Temmuz Milli İrade Meydanında vatandaşların ziyaretine açıldı. Program sonunda Ahmet Yenilmez ve Tarkan Köylü’ye Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci ve Belediye Başkanı Mehmet Tutal, günün anısına plaket takdim edildi.

Protokol konuşmalarını ardından Seydişehir Belediyesi Spor Kulübü bünyesinde karate, tekvando ve güreş branşlarında ise gösteriler sergilendi. 15 Temmuz Milli İrade Meydanında başlayan programa, Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, İlçe Kaymakamı Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, AK Parti ilçe Başkanı Mustafa Konurer, İlçe Müftüsü Kemal Demirel ve çok sayıda vatandaş katıldı.