Asgari ücrete Haziran'da olası ara zam için son 9 güne girildi.Yapılması öngörülen ara zammın Haziran maaşlarını kapsaması için ay sonuna kadar zammın gerçekleşmesi gerekiyor. Bu 9 gün içerisinde asgari ücret komisyonu toplanmazsa gözler Temmuz ayının sonlarına kadar olası bir ara zam kararına çevrilmiş olacak.

CUMHURBAŞKANI'NDAN ASGARİ ÜCRET ARA ZAMMINA YEŞİL IŞIK

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret ara zammına yeşil ışık yakmıştı.Ardından AK Parti Sözcüsü Kurtulmuş'tan asgari ücrete ara zamla ilgili çalışmaların başladığı müjdesi geldi. Peki, asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? Asgari ücrete Temmuz'da yüzde 20 ara zam yapılacak mı? İşte merak edilen detaylar...

ASGARİ ÜCRET ARA ZAM İÇİN FORMÜLLER MASADA

Asgari ücret ara zammına ilişkin masadaki formüllerden birisi,750 liraya yakın olan SGK priminin devlet tarafından karşılanması. Bu paranın da 450 liralık asgari ücrete dahil edilmesiyle asgari ücretin 5 bin liraya çıkması bekleniyor.

ASGARİ ÜCRETE YÜZDE 20 ZAM YAPILACAK MI?

Asgari ücret artışının önceki yıllarda olduğu gibi sadece aralık ayında yapılması halinde yüksek oranlı artış gerekeceğini, bu durumda seçim öncesi 2023 yılının ilk yarısında enflasyonda artış olacağını değerlendiriyor. Temmuz ayında ara zam yapılması halinde aralık ayında tek seferde yüksek oranlı zam ihtiyacının da azalacağı görüşü dile getiriliyor.Temmuz ayında yapılması öngörülen ara zam oranı konusunda bir netlik olmamakla birlikte, beklenti, yüzde 10 – 20 aralığında artış olması yönünde.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.