Çorum Belediyesi tarafından Muharrem ayı dolayısıyla en güzel aşureyi yapma yarışması düzenlendi.

Bu yıl 5. gerçekleştirilen yarışmaya 32 kadın yarışmacı katıldı. Yarışmacıların yaptığı aşureleri lezzet, süsleme ve sunum açısından inceleyen jüri üyeleri seçim yapmakta zorlandı. Yarışma sonunda ‘Mevlevi Aşuresi’ ile Fatma Tezcan birinci, ‘Ahsen Aşk’ aşuresi ile Hatice Yiğiterol ikinci, ‘Zemzem Şure’ aşuresi ile Emine Usta üçüncü olurken jüri özel ödülüne ‘Geçmişten günümüze şifa’ aşuresi ile Yasemin Savurgan layık görüldü.

Dereceye girenlerin ödüllerini Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün eşi Hatice Külcü, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül’ün eşi Halime Gül, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu’nun eşi Sıdıka Yabacıoğlu verdi.

’Aşurenin birleştirici rolü büyük’

Ödül töreninde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün eşi Hatice Külcü, aşurenin birleştirici rolünden bahsetti.

Toplumsal yapının ve kardeşliğin kuvvetlenmesi ve komşulukların kuvvetlenmesi için aşurenin çok ciddi bir birleştirici rol üstlendiğini belirten Hatice Külcü, “Modern çağda evler yatay mimariden dikey mimariye geçtikten sonra komşular birbirinden habersiz yaşamaya başladılar. Biz komşumuzun kapısını bir tuz için bile tıklatabiliriz. Aşure, kapısına hiç gitmediğimiz bir komşumuzun kapısına gitmemiz için bir vesiledir. Bunu bizim devam ettirmemiz gerekir. Özellikle birbirinden soyutlanmış batı toplumlarına göstereceğimiz çok güzel bir geleneğimiz. Burada yarışma bahane. Asıl olan kardeşlik, bir araya gelmektir. Kadın Kültür ve Sanat Merkezleri bizleri bir araya getirmek için buna benzer yarışmaları etkinlikleri yapmaya devam edecek. Yarışmaya katılan herkesi tebrik ediyorum” dedi.

Muharrem ayı ve aşurenin önemini ile ilgili katılımcılara seminer veren Arapça öğretmeni Zehra Yıldırım da kadınlara yönelik bir sohbet gerçekleştirdi.