Adana Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMMMO) Başkanı Ali Farsak, odaya kayıtlı çok sayıda serbest muhasebeci ve mali müşavirin katıldığı bir toplantıda yaptığı konuşmada, ödenmeyen aidatlar nedeniyle odanın ekonomik olarak zor durumda olduğunu, 8 çalışanın maaşını 3-4 aydır ödeyemediklerini belirterek üyelerden aidatlarını ödemelerini istedi.

ASMMMO’da çok sayıda serbest muhasebeci ve mali müşavirin katılımıyla düzenlenen Büyük ve Orta Boy İşletmeler için Finansal Raporlama Standardı Toplantısı’nda konuşan Başkan Farsak, nisbi aidatlara yönelik geçen yıl mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı aldığını ancak Odalar Yönetmeliği’nin 16. maddesine göre bu aidatların alınması gerektiğini vurguladı.

Çok sayıda oda üyesinin nakdi aidatları da ödemediğine değinen Farsak, “Bu aidatlar ödenecek arkadaşlar. Odaya destek amacıyla hiç olmazsa 2016 değil de 2015, 2014, 2013 aidatlarından bir miktar ödeme yaparsanız minnet ve şükran duyarız. 8 personel çalıştırıyoruz. Çoğunun maaşını 3-4 aydır ödeyemiyoruz. Bu toplantıda belki bunu söylemem uygun değil ama inanın odamız maddi olarak çok büyük sıkıntı içerisinde. Aidat borcu olan arkadaşlarımız borçlarını öderlerse çok teşekkür eder, minnet duyarım” şeklinde konuştu.

Bazı üyeler, Başkan Farsak’ın sözlerine gülümseyerek karşılık verdi.