Adıyaman Bilgi Anadolu Lisesi Cumhuriyetin 94. Kuruluş yıldönümünde anlamlı bir etkinliğe imza attı.

Bilgi Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri Adıyaman’dan Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesi Dinçer Köyü İlkokulunu "Gönül Köprüsü "projesi ile ‘kardeş okul’ yaptı.

Bilgi Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri Dinçer Köyü İlkokulunu ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerin yaptığı bağışlar ile 25 öğrenciye kırtasiye ve giyim yardımında bulundu.

Geziye öğretmen ve öğrencileri ile katılan Okul Müdürü Yaşar Uslu,

“Okulumuzdan 2009 yılında mezun olan genç idealist bir öğretmen olan Ayşegül Korkmaz hocamız bize ulaşıp yardım talebinde bulununca kayıtsız kalmadık. Öğretmen ve öğrencilerimizin gönüllü destekleriyle temin etmiş olduğumuz kırtasiye ve kışlık giysileri Viranşehir’e hem de Cumhuriyet Bayramının 94.yıldönümüne denk getirip okulumuzun müzik grubuyla beraber köy okulunda Cumhuriyet Bayramını ilkokul çocukları ile birlikte kutladık. Öğrencilerimizden oluşan müzik grubumuz köy çocuklarına ömürlerinde unutamayacakları harika bir müzik ziyafeti sundular. Çocuklara adeta çifte bayram yaşattığımız için hem keyif aldık hem de mutlu olduk. Öğrencilerimizin bu yardımda göstermiş olduğu samimi ve fedakarca gayretleri karşısında gerçekten duygulandık. Bu çalışma ile aynı zamanda okulumuzdan mezun olan öğrencilerimiz ile halen okuyan öğrencilerimiz arasında da bir gönül köprüsü kurarak, geçmiş ve bugün arasında vefa ve sahiplenme duygusunu da geliştirmek istiyoruz. Bilgi Anadolu Lisesinden mezun öğretmenimizin görev yaptığı bu okula ileri ki zamanlarda yardımlarımızı devam ettirmeyi düşünüyoruz. Dileğim bu anlamlı faaliyetlerin çoğalmasıdır. Bize uzakları yakın ettikleri için öğretmen ve öğrenci ve de velilerime çok çok teşekkür ediyorum” dedi.